• Gratis advies en begeleiding
  • Gratis opvolging
  • Afslanken op gezonde basis
0Winkelmandje - € 0,00

Nieuwsberichten 2017

Gewijzigde openingsuren!

27-12-2017
Opgelet tussen kerst en nieuw!

Frisdranken nog schadelijker dan roken?

05-12-2017
Op de Duitsers na, zijn Belgen de grootste frisdrankdrinkers van Europa. Gemiddeld drinken we iets meer dan een blikje frisdrank per dag, dat blijkt uit de meest recente cijfers van frisdrankgebruik die dateren uit 2015. In de Verenigde Staten ligt dat cijfers nog een stukje hoger, en daar moet dringend iets aan gedaan worden, aldus Jullian Michaels.

Cafeïne zorgt dat we zoete smaken minder goed waarnemen

25-11-2017
Iets zoets bij de koffie? Nieuw onderzoek toont aan dat koffie de waarneming van zoete smaken kan verstoren.

Natacha, het gezicht achter Proti Balance

25-11-2017
Mijn naam is Natacha. Ruim 5 jaar geleden stond ik mee aan de startlijn van ons Proti Balance verhaal.  

Salade met olie gezonder dan zonder olie

04-11-2017
Net als je dacht dat je alles wist over voeding, is er weer nieuw onderzoek dat tegen de algemene verwachtingen ingaat. Recent werd aangetoond dat het eten van salades met olie immers gezonder is dan eentje zonder olie.

Gezondheidsrisico's door nachtwerk

04-11-2017
In Nederland werken bijna 1,3 miljoen mensen soms of regelmatig ’s nachts. Werk in de nachtelijke uren verstoort het dag-nachtritme van het lichaam wat kan leiden tot nadelige gezondheidseffecten. Nachtwerk veroorzaakt gezondheidsproblemen op korte termijn. Slaapproblemen komen anderhalf tot tweemaal vaker voor bij nachtwerkers dan bij dagwerkers. Er is ook sterk bewijs voor het bestaan van gezondheidsrisico’s op lange termijn. Nachtwerk verhoogt het risico op diabetes mellitus (type 2) en hart- en vaatziekten, en dat risico neemt toe naarmate men meer jaren nachtwerk verricht. Het onderzoek is niet eenduidig als het gaat om het risico op borstkanker. Over de relatie tussen nachtwerk en andere ziekten kan wegens een gebrek aan onderzoek geen uitspraak worden gedaan. De Gezondheidsraad adviseert de minister van SZW op basis van de bewezen gezondheidseffecten nachtwerk waar mogelijk te beperken.

Gezonde levensstijl kan in 1 op 3 gevallen borstkanker voorkomen

04-10-2017
Een gezonde levensstijl en dus ook gezonde voeding, is niet alleen van belang voor je uiterlijk voorkomen en zelfvertrouwen. Dat weet ondertussen bijna iedereen al. Maar recent onderzoek toont nogmaals aan hoe belangrijk het verschil kan zijn.

Waarom is afvallen zo moeilijk voor 50+?

23-09-2017
Het zal de meeste vijftigplussers bekend in de oren klinken: hoe ouder je wordt, hoe moeilijker je die extra kilo’s kwijtraakt. Voor veel vrouwen lijken ouder worden en aankomen hand in hand te gaan. Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

Gezondheid & obesitas gaan niet samen!

20-09-2017
Er zijn mensen die obees zijn, maar toch geen metabole problemen hebben (“fat but fit”). Een grootschalige studie laat zien dat deze mensen toch een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziekten vergeleken met mensen met een normaal gewicht die ook geen metabole problemen hebben. Obees en metabool gezond In de studie werden de gegevens van 3,5 miljoen Britse deelnemers van 18 jaar en ouder bekeken. De deelnemers hadden geen hart- en vaatziekten. Binnen de groep was 15 procent obees en metabool gezond. Metabool gezond werd gedefinieerd als geen diabetes, verhoogde bloedlipiden of hoge bloeddruk. Follow up Gekeken werd of metabool gezonde obese personen een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziekten. Er werd ook gekeken of metabool gezonde obese personen in de loop der tijd minder metabool gezond worden. De personen werden gemiddeld 5,4 jaar gevolgd. In deze periode ontwikkelde 6 procent diabetes type 2, 12 procent kreeg verhoogde bloedlipiden en 11 procent kreeg hypertensie. Vergeleken met metabool gezonde mensen zonder overgewicht hebben metabool gezonde obese mensen 50 procent meer kans op hart- en vaatziekten en 7 procent meer kans op een beroerte. De gegevens zijn gecorrigeerd voor leeftijd, sexe, roken en sociaal-economische status. Bronnen: Journal of the American College of Cardiology en Conversation.com en NVD

Recepttip - fase 2

13-09-2017
Konjac noodles met scampi en tomatengroentensaus

Proti Balance bestaat 5 jaar!

02-09-2017
Hiep hiep hoera! Wij mochten begin september ons 5de kaarsje uitblazen. Want sinds 1 september 2012 kan al wie op zoek is naar een gezondere en fittere versie van zichzelf terecht in onze zaak in Vorselaar.

Tips van dieetcoach Nicole

30-08-2017
Als coach vind ik het niet alleen belangrijk om de juiste voedings- en dieet adviezen te geven maar ook iemand te zijn die naar de klant luistert, meedenkt, meeleeft en motiveert. 

Gouden raad van dieetcoach Joyce

09-08-2017
Ik ben Joyce, 31 jaar en mij vind je meestal terug in het filiaal in Schilde, ik werk hier sinds januari 2016 en voel me hier echt thuis. Dat thuisgevoel en die ontspannen sfeer wil ik ook meegeven aan onze klantjes, want vaak is het voor hen al een grote stap om bij ons binnen te komen en over hun problemen te praten.

Zomer in 't land - borreltips

10-06-2017
Zalig, die zomer! Of bent u er toch een beetje bang voor, door alle BBQ's, terrasjes enz. meer op het agenda? Geen paniek! We helpen u graag op weg om het tot een goed einde te brengen.

Winnaar ballonvaart

10-06-2017
Ook dit jaar konden onze klanten in samenwerking met Impuls Magazine een ballonvaart winnen via een trekking. Al wat ze daarvoor moesten doen, was het invullen van een deelnameformuliertje.

Recepttip

13-05-2017
Wist je dat onze cocktailworstjes niet enkel zo gegeten kunnen worden, maar ze ook overheerlijk zijn in een wok?

Vers fruitsap gezond?

02-05-2017
Een glas versgeperst fruitsap heeft een erg gezond imago, dat nog extra in de verf wordt gezet door hippe sapjesdiëten en detoxen waar celebs mee pronken. Maar experts waarschuwen dat die vloeibare vorm van je lievelingsfruit lang niet even gezond is als een stuk fruit in zijn geheel: "Een glas sap kan de helft van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid suiker bevatten."

Altijd honger? Ligt misschien aan zout in je voeding!

29-04-2017
Iedereen weet dat zout je dorstig maakt - dat is dan ook de reden waarom je gratis zoute nootjes krijgt als je iets gaat drinken. Maar is dat wel zo? Recent onderzoek heeft uitgewezen dat zout minder met dorst, maar vooral veel met je hongergevoel te maken heeft.

Paasmaandag gesloten

15-04-2017
Proti Balance wenst ieder van jullie een heel fijn Paasweekend!  

Suiker vervangen door zoetstoffen?

01-04-2017
Natuurlijk is het een goed idee om suiker te vervangen door zoetstoffen als je diabetes-patiënt ben, en wel hierom:

Overgewicht vergroot kans op 11 soorten kanker

25-03-2017
Overgewicht verhoogt het risico op 11 soorten kanker, aldus een artikel in British Medical Journal waarbij de onderzoekers 204 meta-analyses onder de loep namen. 

Mis het ontbijt niet!

22-03-2017
We zeggen het al jaren; ontbijten is erg belangrijk en je mag het dus zeker niet overslaan. We bieden tal van snelle, maar uiteraard gezonde ontbijtproducten, dus geen excuusjes meer!   

800 gram groenten en fruit beschermt het best tegen ziekte

18-03-2017
Dagelijks 800 gram groenten en fruit biedt de beste bescherming tegen hart- en vaatziekten en sterfte in het algemeen. Voor de bescherming tegen kanker is het effect maximaal bij 600 gram groenten en fruit per dag. Dat zijn de conclusies van een meta-analyse, gepubliceerd in International Journal of Epidemiology. 

An deelt haar ervaringen en tips

11-03-2017
Collega An is sinds vorig jaar september in onze zaak in Vorselaar terug te vinden. Af en toe springt ze bij in Geel of Oostmalle. Graag vertelt ze jullie wat haar motiveert om jullie te begeleiden.

Overgewicht verhoogt risico op kanker

01-03-2017
Uit een analyse van meer dan 2.000 studies naar overgewicht en kanker, blijkt dat zelfs wie “maar” vijf kilo overgewicht heeft, 50% meer kans heeft om bepaalde kankers te krijgen. 

De ervaring van collega Leentje

01-03-2017
Leentje haar verhaal is net een tikkeltje anders, want zij leerde Proti Balance kennen door zelf ervaring op te doen met ons proteïnedieet. Vanuit dat aspect kan zij als geen ander de behoeften van onze klanten begrijpen.

Zout versus zoet

25-02-2017
Wie minder suiker eet, zal zoete smaken intenser waarnemen. Dat geldt ook voor zout. Waar de zin in zout na verloop van tijd echter afneemt, blijft de zin in zoet bestaan.   Maar er is een alternatief: erythrytol . Deze zoetstof vind je terug in onze Sukrin-producten!  

Tips van Eline

18-02-2017
Eline is dan wel onze jongste collega, maar onderschat zeker haar kennis niet! Ze is namelijk de werknemer die zich al het langst inzet bij de begeleiding van onze klanten. Ook zij deelt haar tips.

Tips van Priscilla

11-02-2017
Onze professionele coaches zitten boordevol goeie raad. Zo ook Priscilla uit Brasschaat natuurlijk. Lees hier haar tips!

Aperitieven

08-02-2017
Met de lente die voor de deur staat zijn het straks weer feestjes, barbecues, terrasjes,... Geen cadeau voor uw dieet denkt u? Met onze tips kijkt uw gezelschap straks jaloers jouw richting uit!

Personeelsuitstap 2017

04-02-2017
Proti Balance is ondertussen al sterk vertegenwoordigd. Dat is logisch, gezien we al 6 zaken hebben waarin we u graag bijstaan bij het bereiken van uw doelen. Om de teamgeest te versterken, organiseerden we dan ook een nieuwjaarsbijeenkomst.