• Gratis advies en begeleiding
  • Gratis opvolging
  • Afslanken op gezonde basis
0Winkelmandje - € 0,00

Radijsjes zijn gezonder dan je denkt

07-08-2021

Radijsjes; er zijn veel fans, maar ook veel tegenstanders van deze knolgroente. Behalve de gekende rode radijsjes, zijn er ook varianten zoals ramenas, rettich en daikon. Behalve een lekkere frisse scherpe smaak, bevat de groente ook heel wat voordelen.

Er worden heel wat positieve eigenschappen toegeschreven aan deze knolgroenten, waardoor je misschien met nog meer smaak van je gezonde snack zal genieten.

 

Goed voor de lever

Van radijs wordt gezegd dat het goed is voor de lever. Ze zouden ze het lichaam zuiveren en giftige stoffen uit het bloed verwijderen. De groente wordt ook aangeraden bij mensen die geelzucht hebben. Ook beschermt radijs de rode bloedcellen die ervoor zorgen dat de zuurstof beter door het bloed stroomt.

Ontstekingsremmend

De bolletjes zitten vol stoffen met een antibacteriële werking. Vanaf 800 gram per dag werkt het ontstekingsremmend. 

Afvallen

Radijsjes bevatten weinig koolhydraten en zijn rijk aan vezels, vitamine C, kalium, calcium en magnesium. Ze zijn dus uitermate geschikt voor consumptie bij ons dieet!

Huid

Radijsjes zorgen voor een betere huid. Dit geldt bijvoorbeeld bij acne en psoriasis.


Bron: Carina Twerda voor Gezondheid&co.

 

Radijsjes kan je in heel wat recepten verwerken. Vraag naar receptideetjes bij jouw dieetcoach!

Deel dit artikel

Terug naar overzicht