Terug naar overzicht

10.000 stappen per dag?

WEEK 1804 bestanden (9)

10.000 stappen per dag: fabel of feit? Het wordt ons wel vaker gezegd. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om die 10.000 stappen per dag te behalen.
Ontdek in onderstaand artikel of jij actief en gezond bent en welk effect het heeft op je lichaam.

Bewegen en gezond eten. Dat zijn de eerste gouden regels voor het verliezen van gewicht. Het tellen van je aantal stappen per dag behoort daar ook bij.
Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat een gezond persoon gemiddeld 4.000 tot 18.000 stappen per dag zet.

Val je achterover van deze getallen? Controleer dan zeker eens of jij wel genoeg beweegt. Maar let op! Een gezonde en actieve levensstijl betekent niet alleen het behalen van veel stappen per dag. Er zijn nog talloze andere manieren om aan lichaamsbeweging te doen. Denk maar eens aan fietsen, zwemmen,... 

Eens kijken: tot welke categorie behoor jij?
Inactief: minder dan 5.000 stappen per dag
Gemiddeld actief: 7.500 – 10.000 stappen per dag
Actief: 10.000 – 12.500 stappen per dag

Hierboven zag je wat cijfers staan. Maar hoeveel stappen is nu gezond?  Voldoende bewegen maakt het eenvoudiger om jezelf fit en slank te houden. Wist je dat voldoende lichaamsbeweging ook de kans verkleint op hart-, en vaatziekten?

10.000 stappen per dag, komt ongeveer overeen met 7km wandelen. Ze zeggen wel eens dat 7 km ook meteen de minimale afstand is die je moet afleggen voor af te vallen. Maar laten we dat even verduidelijken. Ieder lichaam werkt en reageert op een andere manier. Wat voor een ander werkt, werkt niet altijd ook voor jou en omgekeerd. Je verliest alleen gewicht als je meer calorieën verbrandt dan dat je er dagelijks opneemt.

Uit recent onderzoek blijkt dat 7.500 stappen per dag, voldoende lichamelijke beweging zijn. Uiteraard blijft het belangrijk om naast het bewegen ook gezond en gevarieerd te eten om je streefdoel te bereiken of te behouden. Want beweging gaat hand in hand met gezonde voeding voor het verliezen van gewicht. 
Win advies in bij onze medewerkers wanneer je wil starten met meer bewegen én dieet, om te voorkomen dat je lichaam overbelast wordt.

Wil je het afvallen bevorderen voor de zomer eraan komt?
Klop eens aan bij Proti Balance en start vandaag nog je proteïnedieet met één van onze startpakketten.

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.