Terug naar overzicht

Beter voorkomen dan diëten!

Proti Balance artikelen-2

1 op de 5 kinderen kampt met overgewicht volgens een persbericht van World Obesity Day Belgium. De dag van vandaag worden er meer calorieën opgenomen dan er verbrand worden.
Ouders en grootouders zijn een voorbeeld voor de kinderen. Daarom is het belangrijk om gezonde voeding te introduceren in een gezin of familie. Wat ze zien, zullen ze zelf overnemen. Lees hieronder nog een aantal tips voor het hele gezin!

Overgewicht bij kinderen

Tegenwoordig spelen kinderen meer op tablets, smartphones, pc en tv dan dat ze op straat spelen of in de tuin. Dit is één van de oorzaken die aan de basis liggen dat er meer kinderen met overgewicht te maken krijgen tegenover vroeger. 

Net zoals we onze (klein)kinderen onze waarden en normen willen bijbrengen, is het ook belangrijk om hen de keuze van gezonde voeding bij te brengen. Wij zijn immers hun grote voorbeeld. Wat ze zien, zullen ze zelf overnemen.

Gezonde voeding en variatie is voor kinderen zeer belangrijk. De eerste jaren wordt de basis gelegd voor een gezonde leefstijl. Het gebruik van gezonde voeding zorgt ervoor dat kinderen minder ziek worden. Daarnaast gaat u als volwassene minder kans hebben op hart- en vaatziekten als u deze gezonde leefstijl al van jongs af aan hanteert. 

Tracht dus als (groot)ouder te werken naar een gezond gewicht. Elke kleine inspanning is een stap in de goede richting. U hoeft geen superstreng dieet te volgen om vooruitgang te zien, ga voor uw eigen tempo. U kan uw tussendoortjes vervangen door een gezonder alternatief zoals onze proteïnesnacks en suikerarme snacks.

Hier alvast ook enkele handige tips voor het hele gezin

  1. Laat de kinderen eens mee koken: Zo leren ze veel ingrediënten kennen en wekt u hun nieuwsgierigheid.
  2. Kies een vast snoepmoment per week en maak er een gezellig gezinsmoment van. Zo kan u op vrijdagavond genieten van een lekkere chips met het hele gezin.
  3. Leg uw kind uit waarom het beter niet elke dag kan snoepen.
  4. Beloon niet steeds met een snoep of ongezonde maaltijd zoals pizza, frietjes of een ijsje, maar vervang deze eens door een leuke uitstap, een gezelschapsspelletje of gezinswandeling.
  5. Zet eens lekkere snackgroenten op tafel tijdens een feestje. Leuke satés van groenten zijn ook fijn om samen te maken.
  6. Kies samen een leuke waterfles uit die je kind mee naar school of op uitstap kan nemen.
  7. Stimuleer voldoende beweging door een tripje met de fiets, een wandeling of samen thuis een balletje te trappen.

Want: ‘Jong begonnen, is half gewonnen!'

Kampt u zelf met overgewicht? Dan helpen we u graag de goede weg uit bij Proti Balance.

Kom langs of neem contact op voor het maken van een afspraak. 

Bron: World Obesity Day Belgium

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.