Terug naar overzicht

Cijfers: Overgewicht in België

Week 905 bestanden (1)

Een gezond lichaamsgewicht is belangrijk voor je algemeen welzijn. Overgewicht heeft veel negatieve gevolgen. Toch kampen steeds meer Europeanen met overgewicht.

De opmars van obesitas stoppen tegen 2025? Het zal steeds moeilijker worden om tijdig halt te houden. Geen enkel Europees land lijkt namelijk de doelstellingen te behalen.

Niemand is op koers en het probleem wordt enkel maar groter zegt Hans Kluge; Belgische directeur van de Europese WHO-afdeling.
Uit de nieuwste studie van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat wij als Belgische bevolking het ook niet al te best doen. Maar liefst 60% van de volwassenen hier in België heeft te maken met overgewicht. Daarnaast is ook 1/4 van de Belgische kinderen te zwaar. Problemen met overgewicht beginnen dus al vroeg.
Een omgeving die ongezonde voeding promoot (denk maar aan alle reclame voor snoep en fastfood) helpen daar niet aan mee. 

Overgewicht en zeker obesitas heeft nare gevolgen voor je lichaam. Zowel fysieke als mentale. Een te zwaar gewicht kan leiden tot hart- en vaatziekten, verschillende soorten kanker waaronder darm-en leverkanker maar ook diabetes type 2 kan een gevolg zijn van overgewicht.

Bron: Einde obesitasepidemie verre van in zicht - Het laatste nieuws

Hoe kan Proti Balance jou helpen?

Bij Proti Balance willen we onze klanten niet enkel op korte termijn gewicht doen verliezen op basis van het medisch erkende proteïnedieet, maar bouwen we samen aan een hernieuwde levensstijl waarin je gezondere keuzes kan maken om niet terug te vervallen in de slechte voedingsgewoonten.
Ons advies is gratis, spring dus gerust eens binnen om te kijken hoe we ook jou kunnen helpen in deze strijd.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.