Terug naar overzicht

Constipatie op vakantie: help wat nu?

Week 1807 bestanden (4)

Wij horen het wel vaker: “het duurt op vakantie enkele dagen voordat ik naar de grote wc kan gaan”. Maar hoe komt dat nu eigenlijk en wat zijn de trucjes?

Lees het hieronder!

Eigenlijk begint het hele probleem al vanaf dat we in de auto of op het vliegtuig stappen. Vaak drinken we minder water tijdens het reizen omdat dit stress met zich mee brengt. “Als ik moet plassen, zal er dan wel een wc zijn die vrij is?”.

Wanneer we de drang voelen en er niet meteen een toilet in de buurt is, houden we onze ontlasting op. Hierdoor wordt er vocht onttrokken waardoor de ontlasting harder wordt.

Eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming, leven we op een andere manier. We bewegen vaak minder en eten andere voeding waarin meestal minder vezels zitten. Vezels hebben we immers nodig voor een goede en vlotte stoelgang. 

De som van al deze factoren zorgt voor constipatie. Verstoppingen zijn erg vervelend en kunnen veel klachten veroorzaken. 

Wanneer is er sprake van verstopping?

Er wordt wel eens gezegd dat er sprake is van verstopping als je maar één keer per twee dagen naar het toilet kan gaan. Dit is een fabel.

We gaan gemiddeld één keer per dag naar de grote wc. Sommige mensen moeten drie keer per dag, anderen eens per drie dagen. Dat laatste kan vervelend zijn maar is niet abnormaal.

Tekenen van verstopping:

Langer dan 3 maanden minder dan 2 x per week behoefte kunnen doen

Ontlasting die heel hard is

Pijn tijdens 'de grote boodschappen'

Het gevoel dat niet alles eruit is na het toiletbezoek

We geven je graag enkele tips mee om verstopping te voorkomen of te minderen. Allereerst is het belangrijk om voldoende water te drinken. Dit zorgt voor een goede structuur van je ontlasting. Ook voldoende vezelrijke voeding opnemen, is een must. Een ontspannen houding aannemen tijdens je toiletbezoek kan ook helpen!

Laat het niet te ver komen en werk preventief tegen constipatie.

Verhelp en vermijd constipatie dankzij onze X-Nutri Detox caps!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.