Terug naar overzicht

Het belang van juist afvallen!

Proti Balance artikelen (3)

Heeft u ooit al verhalen gehoord van het Jojo-effect? Mensen vallen af en komen nadien direct terug bij. Dit komt doordat de personen niet op de juiste manier worden begeleid. Tijdens een dieet is opvolging belangrijk, aangezien je vet wil verliezen en de spieren moeten worden behouden. Lees hieronder verder wat nu juist afvallen is.

Kies voor een dieet met spierbehoud

Een proteïnedieet is een dieet dat vertrekt vanuit het principe waarbij u gewone voeding tijdelijk gaat vervangen door proteïnemaaltijden. Deze zijn verhoogd in eiwitten en daarnaast ook koolhydraat- en vetarm. De eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van de spieren tijdens het afslanken. Omdat de verhoogde eiwitten ook de spieropbouw ondersteunen, zal u misschien ooit al gehoord hebben dat sporters na hun training regelmatig een eiwitshake drinken. Dit om dezelfde reden als tijdens een proteïnedieet. U wil namelijk ook geen spieren verliezen. Spieren zorgen er immers voor dat u meer vetten verbrandt in het lichaam en u zich fit en sterk voelt. Redenen genoeg om ze dus goed te beschermen. 

Spierverlies

Spierverlies komt niet enkel voor tijdens een crashdieet zonder begeleiding, maar ook door ouderdom of het onvoldoende gebruiken van de spieren. Bent u recent ziek geweest? Dan is de kans groot dat u spieren bent verloren hierdoor. Hoe u dit kan voorkomen, vertellen we u graag hieronder bij het stukje over supplementen. 

Wij bieden bij het proteïnedieet gratis begeleiding aan voor al onze klanten. Dit zorgt ervoor dat we de klanten goed opvolgen en zonodig tijdig kunnen ingrijpen. We controleren waar het gewichtsverlies zit en sturen bij zodat er een optimaal en gezond gewichtsverlies kan plaatsvinden op uw eigen tempo. 

Supplementen

Spieren behouden doet u door de juiste hoeveelheid eiwitten te gebruiken per dag. Daarnaast zijn ook de juiste ondersteunende supplementen onmisbaar, zoals zijnde kalium. Kalium kan u terugvinden samen met zink, magnesium en calcium in  X-Nutri minerals. Heeft u een te hoge cholesterol? Dan kiest u best de variant X-Nutri rode rijst en minerals. Deze supplementen ondersteunen de spieren tijdens het proteïnedieet, zorgen voor een normale vochtbalans, voorkomen spierkrampen en beschermen ook nagels en haar. Vitaminen zijn daarnaast een must tijdens een proteïnedieet. Ze zorgen ervoor dat u voldoende energie behoudt tijdens uw dagelijkse activiteiten en voorkomen tekorten in de bloedwaarden. Ook voor uw weerstand zijn ze onmisbaar, met name vitamine C

Goede afbouw

Een Jojo-effect treedt vaak op wanneer u niet goed afbouwt op het einde van uw proteïnedieet. Bij Proti Balance maken we dan ook gebruik van verschillende fasen om de afbouw in kleine stappen te doen verlopen. Door elke stap juist te doorlopen volgens de tips van onze coaches, zal u actief het Jojo-effect vermijden. 

Tip: Als u vooraf weet dat u bepaalde sociale verplichtingen op uw agenda heeft, meldt dit vooraf aan onze voedingscoaches. Hierdoor kan mee worden bekeken hoe we de schade kunnen beperken. 

Voedingssupplement, niet te gebruiken als vervanging van een gevarieerd eetpatroon. 
Dagelijkse dosis niet overschrijden zonder medisch advies.
Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht. Na opening op kamertemperatuur bewaren. 

Wilt u ook graag komen kennis maken met ons dieet op maat? Kom dan een keertje langs in onze vestigingen en wij helpen u met alle plezier verder. Ook zonder dieet bent u altijd welkom voor advies.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.