Terug naar overzicht

Het verschil tussen blik en diepvriesgroenten

Foto met titel nieuwsbericht

Tijdens en ook na het proteïnedieet is een dagelijkse opname van voldoende groenten een essentieel onderdeel van uw voedingspatroon. Daarbij benadrukken we steeds gebruik te maken van verse of diepvriesgroenten. Waarom we groenten uit blik of bokaal liever aan de kant laten staan? Dat komt u in dit artikel te weten. 

Verse groenten

Verse groenten klinken alvast als de beste keuze en vaak is het dat ook. Toch kan u zichzelf de vraag stellen hoelang deze groenten al onderweg waren van veld tot bord door transport en stockage in een magazijn, supermarkt of zelfs in uw eigen koelkast. Hoe langer de teelt verstreken is, hoe minder vitamines en mineralen de verse groenten overhouden. Tenzij u dus rechtstreeks van de lokale boer aankoopt, is vers daarom niet altijd echt de meest verse keuze.  

Diepvriesgroenten

Door bovenstaande verklaring, is het in de praktijk dus vaak zo dat diepvriesgroenten nog gezonder zijn dan verse groenten uit de supermarkt. Diepvriesgroenten worden immers rechtstreeks na hun teelt van het veld ingevroren. Hierdoor behouden ze hun vitaminen en mineralen optimaal. Natuurlijk is het wel belangrijk om te kijken naar eventueel toegevoegde bewaarmiddelen. Goed verpakkingen lezen is dus essentieel bij het maken van een gezonde keuze, maar voortaan hoeft u zich dus niet schuldig te voelen indien ook u geen tijd heeft om dagelijks verse groenten op tafel te zetten. 

Groenten uit blik of bokaal

Groenten die in blik of glazen bokaal verkocht worden, bevatten in de meeste gevallen meer zouten, suikers of andere bewaarmiddelen om de houdbaarheid van de groenten te verlengen en de smaak te behouden. De groenten worden al een eerste maal gekookt of bereid. Daarom mag u groenten uit blik nooit lang koken indien u nog wat vitamines wil terugvinden op uw bord. In ons proteïnedieet worden deze groenten afgeraden omdat u slechts een zeer lage hoeveelheid koolhydraten en suikers mag opnemen om in ketose te gaan. Kies dus beter voor vers of diepvries.  

Niet alle groenten zijn toegestaan in ons proteïnedieet

Wilt u graag een proteïnedieet starten? Heel belangrijk is dat niet alle groenten zijn toegestaan in de strengste fasen van het dieet. Dat komt omdat sommige groenten meer koolhydraten bevatten dan anderen, waardoor de ketose in het gedrang komt. Wilt u hier meer over te weten komen? Kom dan langs in onze winkel en wij geven u met alle plezier alle nodige informatie.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.