Ik neem een blender uit de kast, en neem ook een bakvorm van 20cm op 10cm. Daar passen de lasagne bladen mooi in, de hoogte mag minstens 8cm zijn naargelang hoe hoog je alles opbouwt.
Ik snij de broccoli bloemkool courgette en groene paprika en ik doe die allemaal in de blender, achteraf doe je dit allemaal in een potje. Het heeft een beetje weg van een puree.
Dan snij ik de selder prei en de gele en rode paprika, Ook deze doe ik in de blender. Neem ook niet te veel van deze groenten want deze geven veel vocht af. Ook doe je deze in een potje.
Dan snij je de aubergine champignons en ook de courgette in schijfjes van 4mm dik, die gebruik ik achteraf om op de lasagne bladen te leggen.
Als laatste snij ik enkele schijfjes tomaat en snij ik de paarse ui in halve ringen, dit is voor op de bovenste laag dus dit hoeven er niet zoveel te zijn.
Tijdens al deze stappen staat de oven op maximaal 200°c, ik gebruikte een silicone bakvorm op 180°c.
Dan begin je als allereerste met een lasagne blad op de bodem van de bakvorm, je legt er de schijfjes aubergine op en je doet er de gemixte groene groenten op.
Dan neem je weer een blad en je legt er de champignons op en je doet er de chili zero saus over, vervolgens doe je de gemixte gekleurde groenten erbij ( die met de paprika bij enz...)
Dan neem je weer een blad, je doet er de schijfjes courgette op en je doet er de cheezy zero saus over.
Je zit dus nu al op de toplaag en met de cheezy zero saus daar mag je mee over heel de laag gaan, dan neem je de schijfjes tomaat en de halve ringen paarse ui en je kruid eventueel nog naar keuze.
De oven is ondertussen op temperatuur, en je zet die in de laagste houder. Op 180°c zet ik de lasagne erin voor een uur, eens klaar haal je de lasagne rustig uit de bakvorm.
De lasagne bladen kunnen hier en daar nog hard zijn maar ik laat die staan tot de volgende dag in de ijskast.