Terug naar overzicht

Meer energie krijgen doe je zo!

Week 2208 bestanden (2)

Ben jij dat vermoeide gevoel ook zo beu? Iets willen doen maar niet kunnen omdat je te moe bent. Geeuwen, lui zijn en nergens zin in hebben. Je lichaam voelt zwaar aan en alles is even te veel. Genoeg ervan! We geven je graag advies om opnieuw jouw 'energierijke ik' te zijn! 

Weinig energie hebben is erg vervelend voor jezelf alsook voor jouw omgeving. Vaak wordt dat vermoeide gevoel gelinkt aan het drukke leven. Toch zijn er vaak ook andere oorzaken die een rol kunnen spelen. Zo kan het een teken zijn van (al dan niet ernstige) gezondheidsproblemen. 

Enkele oorzaken op een rij

1. Te rustige levensstijl

Het klinkt misschien wat gek maar het is een feit. Lichaamsbeweging en sport doet wonderen voor je energieniveau. Door de moderne technologie hebben mensen sneller een gebrek aan lichaamsbeweging. We verschuilen ons steeds vaker zowel doorheen de dag alsook in onze vrije tijd 's avonds een scherm.  

Waarom krijg je energie van bewegen? Simpel! Lichamelijke beweging verlaagt onder andere je bloeddruk en heeft daarnaast ook een positief effect op je cholesterol. Beweging, in combinatie met een gezond en gevarieerd dieet, haalt je vetpercentage omlaag en verlaagt zo ook meteen het risico op medische aandoeningen. Voldoende beweging gaat hand in hand met de juiste voeding.

Daarom raden we je aan om ook actief en gezond te blijven als je moe bent. Neem wat vaker de fiets of maak een wandeling. Geen tijd voor hoor ik je denken? Stel jezelf en je gezondheid af en toe prioriteit. Elke kleine stap draagt bij. Zo kan 10 minuten per dag even doorstappen al een grote impact hebben op jouw mentale en fysieke gezondheid.  Zo ook: als je een zittende dagbesteding hebt, probeer dan elk uur 5 minuutjes recht te staan en combineer het met iets nuttig (een toiletbezoek, documentjes uit de printer halen, een glaasje water bijvullen, ...). 

2. Lichamelijke en mentale oorzaken

Ook mentale problemen, vitamine tekorten  of andere aandoeningen kunnen de oorzaak zijn van een vermoeid gevoel. Een traagwerkende schildklier, ijzertekort of bloedarmoede, hartfalen maar ook een tekort aan testosteron en/of vitamine B kunnen ervoor zorgen dat jij je suf en vermoeid voelt.

BELANGRIJK: Ook depressie leidt tot gebrek aan energie en slaapproblemen. Neem contact op met je huisarts als je denkt dat je vermoeide gevoel komt door één van bovenstaande lichamelijke of mentale oorzaken.

Tips om meer energie te krijgen

 1. Slaap en ontspanning
  Stress gaat haast altijd samen met weinig energie. Piekeren, wakker liggen en overdenken. Allemaal niet goed voor jouw gezondheid. Slaap is cruciaal voor het goed functioneren van je lichaam en hersenen. Probeer jezelf te ontspannen en de nacht rustig in te gaan. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je telefoon wat eerder aan de kant te leggen en te kiezen voor een boek, even te mediteren met een theetje of een heerlijk ontspannen bad voor je onder de wol kruipt.
 2. Alcohol en koffie
  Dit zal je misschien niet even graag lezen maar we vinden het toch belangrijk om het met jou te delen. Het verminderen van alcohol en koffie is sterk aangeraden om meer energie te krijgen. Je lichaam moet erg hard werken om de alcohol af te breken nadat je hebt genoten van één of meerdere glaasjes. Hierdoor komt je lichaam moeilijker tot rust en word je sneller vermoeid. Het is een feit dat koffie je een energie boost geeft. Maar deze is helaas van korte duur en kan ervoor zorgen dat je juist moe en futloos wordt wanneer je geen koffie drinkt. Doorbreek deze cirkel met een gezond en natuurlijk alternatief zoals  dagelijks enkele capsules Concap Forte. Gebruik zo'n 4 capsules en na ongeveer 40 minuten verlost deze van je vermoeidheid. Bovendien zorgt de inname ook voor een betere concentratie. Het fijne nieuws is dat je dit tot 3 à 4 keer per dag kan herhalen zonder ongezonde nevenwerkingen te krijgen. Een leuk weetje is dat 10 capsules overeen komen met de hoeveelheid cafeïne die in 1 tas koffie zit waardoor dit een gezonder alternatief is. 
 3. Water, water, water
  Je lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Het is belangrijk om voldoende water op te nemen omdat we ook heel wat verliezen tijdens het zweten. Als we niet voldoende water opnemen, kan dit uitdroging tot gevolg hebben. Uitdroging zorgt voor een vermoeid gevoel en is slecht voor je lichaam. Ben jij dat saaie water beu?  Probeer dan zeker eens onze alternatieve superfrisse en gezonde dranken
 4. Gebruik supplementen
  Jezelf wapenen tegen dat vermoeide gevoel is niet altijd even gemakkelijk. Soms heb je dat duwtje in de rug nodig om je energietekort te verhelpen en zo vooruit te kunnen. Proti Balance helpt graag! Heb jij weinig energie? Bekijk dan zeker eens onze X-Nutri Full NRG! Een onmisbaar supplement bij energietekort dat jouw energie volledig aanvuld op natuurlijke wijze! 
Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.