Terug naar overzicht

Spinazie-courgettekoekjes met frisse komkommersaus

Tussendoortje
Week 2208  bestanden

Geschikt vanaf fase 4

Ingrediënten:

  • 1 zakje Omelet Provençaalse kruiden
  •  4 el magere Griekse yoghurt 0% vet
  • 200 g spinazie
  • 50g komkommer, geraspt of in kleine blokjes
  • 100g courgette, geraspt of in kleine blokjes
  • Rode ui (niet veel) in kleine blokjes
  • Lookpoeder
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olijfolie in een pan, voeg de spinazie toe en bak tot die geslonken is.
  2. Doe de spinazie in een vergiet en druk al het vocht eruit.
  3. Meng de omelet met 80ml water en voeg lookpoeder, ui en peper en zout toe.
  4. Voeg de courgette en de uitgelekte spinazie toe aan het eiermengsel en roer alles goed door elkaar.
  5. Verhit de pan opnieuw en bak van het eiermengsel kleine pannenkoekjes. Laat ze op een middelmatig vuur een 3-tal minuten bakken aan elke kant.
  6. Meng de komkommer met de magere yoghurt en kruid met peper en zout.
Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.