Terug naar overzicht

Tijdsgebonden eetgewoontes voor gewicht te verliezen?

week 2504 bestanden (2)

De meeste mensen verkiezen vandaag de dag nog steeds tijdsgebonden eetgewoontes. Niet eten voor 12 uur 's middags en na 20 uur 's avonds. Maar werkt het ook echt om kilo's te verliezen? We geven je graag meer info. 

Werkt tijdsgebonden eten voor het verliezen van kilo's? Aan de Southern Medical University onderzochten wetenschappers het verschil tussen tijdsgebonden eten en vaker kleine maaltijden eten doorheen heel de dag. Er werd onderzocht welke methode het beste en snelste is voor het verliezen van gewicht. Zo blijkt nu dat tijdsgebonden eten geen groter effect heeft op je lichaam.

Over het experiment

Er werden zo'n 139 personen met overgewicht gedurende een heel jaar geobserveerd. De groep werd in twee verdeeld en mochten steeds maar een beperkt aantal calorie├źn opnemen. Groep 1 mocht enkel eten tussen 8uur en 16uur. Groep twee mocht heel de dag kleine porties eten. Iedere voeding dat de testpersonen opnamen, moest worden bijgehouden in een voedseldagboek. Uit de resultaten bleek dat beide groepen hetzelfde gewicht verloren.

Bij Proti Balance

Zoals wij bij Proti Balance al langer zeggen en nu nogmaals bewezen is, is het helemaal niet nodig om jezelf uit te hongeren tijdens het afvallen. Het is veel belangrijker om vaker een kleine maar gezonde portie te eten. Daar staan wij bij Proti Balance helemaal achter. 

Gelukkig kan je bij ons terecht om gezond en gevarieerd te eten. Wist je dat je je gratis kan laten coachen door onze dieetcoaches? 

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.