Terug naar overzicht

Vaarwel vakantiekilo's!

Week 1508 bestanden (5)

Aaaah, de zomer! 

Extra quality time met het gezin en vrienden, extra lang tafelen, extra reizen, extra veel aperitieven, extra... kilo's op de weegschaal?! Je had je nochtans voorgenomen om het dit keer anders aan te pakken maar toch liep het weer mis. Hoe komt dat en vooral, wat doen we eraan?  

Hoe het toch weer misgelopen is

Je begint vaak heel gemotiveerd om de zomer deze keer anders door te komen. Niet te veel eten en snoepen, meer gaan wandelen of sporten tijdens jouw vakantie, gezonde keuzes maken, ...

Toch is het bij vele mensen zo dat de verleiding het vaak toch haalt van de gezondheid. Zeker nu we 2 zomers gemist hebben door het welgekende Covid, gunnen we onszelf graag al eens een extra uitstapje. Vaak loopt de dag wat uit of het is zo gezellig dat er toch nog een snelle hap of een restaurantbezoekje bij komt aan het eind van de dag. 

Die sportsessie de ochtend erna durft het dan ook wel eens te verliezen van een ochtendje bijslapen of een langgerokken brunch. 

Kortom; ritme en structuur zijn vaak ver zoek en dat merk je aan je energiepeil en je gewicht. 

Terug naar je gezondere zelf

Tijd voor actie! Natuurlijk zullen er ook dagen zijn dat het wat moeilijker zal gaan en dat is perfect menselijk. De kunst is dan om de draad weer op te pikken en te gaan voor je doel. Vergeet niet dat zelfs de meest gemotiveerde mensen wel eens lastige momenten ervaren. 

Praktische tips
We bieden je graag enkele tips om gemotiveerd te blijven en sneller je doel te behalen. 

 1. Werk met concrete doelen
  Bij motivatie horen doelstellingen. Schrijf ze voor jezelf op en werk ze concreet uit. Wat is jouw streefgewicht. Wanneer wil je dit bereiken? Ook op sportief vlak kan je doelen stellen indien gewenst. Bijvoorbeeld: "Tegen eind december wil ik 30 minuten aan één stuk kunnen lopen." of "in 2023 wil ik de Mont Ventoux kunnen opfietsen." Geloof ons maar, concrete doelen werken beter omdat je een eindmeet voor ogen houdt. 
 2. Woordje aan jezelf
  Maak voor jezelf duidelijk waarom je dit doet. Denk aan de reden(en) en de gevoelens die je ervaart. Zet de ongemakken die je ervaart op een rijtje en lees deze samen met jouw doelstellingen opnieuw telkens als je het even moeilijk hebt.
 3. Durf hulp in te schakelen
  Motivatie blijven vinden op jezelf kan erg lastig zijn. Deel je moeilijkheden, stel je vragen en vertel je verhaal. Want jawel dat kan het verschil maken om niet op te geven. Ook het nemen van supplementen kan je ondersteunen tijdens het proces. Zo wordt het voor jou gemakkelijker en ervaar je sneller resultaten! 
  Proti Balance biedt heel wat supplementen aan die de vetverbranding verbeteren. Zoals onze vetverbrander sticks die je kan oproeren in water of kies voor onze supplementen op basis van l-carnitine. Dit aminozuur speelt een belangrijke rol in de vetverbranding en de energieproductie van het lichaam. Voor persoonlijk advies kan je zoals steeds terecht bij ons team
 4. Gun jezelf ook een applaus 
  Je vooruitgang in beeld brengen werkt motiverend! Bekijk je eigen tussentijdse resultaten aan de hand van oude foto's of via onze gewichtsanalyses. Op deze manier word je herinnerd dat je al fantastisch bezig bent geweest. Vaak wennen we zelf snel aan veranderingen dus dit is de ideale manier om opnieuw frisse motivatie te krijgen! 
 5. Klein maar groot
  Vergeet niet dat ook kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken. Het hoeft niet altijd groot te zijn om een effect te hebben. Ook een half uurtje per dag wandelen kan jou helpen bij het behalen van jouw doelen of een gematigd eetprogramma werkt ook prima. Vraag ook hier hulp zodat alles op jezelf en jouw gevoel afgestemd wordt. 

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.