Terug naar overzicht

Voeding en antidepressieve effecten op je hersenen?

Week 205 bestanden (5)

Het is geen geheim dat bepaalde voeding een positief effect kan hebben op je humeur. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een stukje heerlijke chocolade.   
Maar dat is niet het enige. Uit een recente studie blijkt dat er meer voeding is die een positief effect heeft op je humeur en zulke antidepressieve stoffen bevat. Je humeur positief veranderen en toch gezond blijven? Lees dan zeker verder!

Voeding en antidepressieve stoffen? We vertellen je er graag meer over.

Met twee vreemde jaren achter de rug, blijkt dat veel personen te maken hebben met mentale klachten. Bij Proti Balance geven we om jou en daarom vertellen we jou graag over de recente studie over voeding met een positief effect op je gemoed. 

Als we niet lekker in ons vel zitten, grijpen we al sneller naar de ongezonde chocolade in de kast. Uit een recente studie blijkt nu dat er meer voeding is die een positief effect heeft op je mentale welzijn.
Allereerst is het belangrijk om te weten dat een tekort aan magnesium, vitamine B,
omega-3-vetzuren, vitamine D en zink een factor kan zijn voor een somber humeur.  Het is dan ook heel erg belangrijk om deze vitaminen en mineralen op peil te houden voor je lichaam.

Gezond, verse voeding eten, raden we natuurlijk altijd al aan. Maar het is nog belangrijker als je niet lekker in je vel zit. De juiste voedingsstoffen binnenkrijgen is dan dubbel zo belangrijk. De voedingsstoffen verbeteren namelijk je hersenfunctie en hebben daarnaast positieve effecten op je gemoed.  
Naast de juiste gezonde voeding eten, kan je je gemoed ook steeds opkrikken met de supplementen waarvan bewezen is dat ze een positief effect hebben op je gemoed. Magnesium is daar één voorbeeld van.

Opgelet! De voedingsstoffen helpen enkel bij het ondersteunen van je mentale gezondheid. Kamp je met serieuze mentale problemen? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.