Terug naar overzicht

Weerstaan aan emo-eten doe je zo

Week 2006 bestanden

Iedereen doet wel eens aan emo-eten. Een kom chips na een lange dag of toch eerder een portie koekjes of een reep chocolade. We zoeken een beetje troost en nieuwe energie. Op dat moment geloof je dat die ene snack jou troost kan bieden. Jammer genoeg leidt dit vaak tot het gevoel van schuld als je nadien de getalletjes op de weegschaal ziet staan. Tijd om je gezondheid weer voorop te zetten. We geven je graag enkele tips om toch te weerstaan aan emo-eten.

Allereerst is het belangrijk dat je bewust wordt van de mechanismen die je in gang zet als je gaat emo-eten. Voordat je naar de snacks grijpt, denk je best even na waarom je dat zou doen. 
Heb je oprecht een hongertje of wil je door te eten bepaalde gevoelens, stress of gedachten onderdrukken?
Dan blijf je best van de snacks en geef je niet toe aan deze verleiding. Het is veel beter om de oorzaak van deze negatieve gevoelens aan te pakken dan te gaan emo-eten. 

Daarnaast geven we je graag mee dat het bijhouden van een dagboek jou kan helpen om je gevoelens beter te verwerken. Zo kan je jouw hart luchten en steeds terug kijken naar hoe je andere moeilijke momenten hebt overwonnen zonder te emo-eten. We zijn ervan overtuigd dat je jezelf hierdoor beter leert kennen en dat je jouw groei kan bewonderen. 
Zo kan je ook patronen ontdekken en de echte oorzaak vinden en aanpakken. Wie weet lukt het nu gemakkelijker om je goede voornemens vol te houden.

Weten dat emo-eten niet goed voor je is, is één ding, maar soms lachen die koekjes wel erg naar je. Om de verleiding niet groter te maken dan die al is, raden we je aan om geen ongezonde voeding in huis te halen. Vul je ijskast vol gezonde snacks en ontdek dat dat ook lekker is. Jezelf afleiden en de verleiding uit de weg gaan, kunnen we je ook aanraden. Even een wandeling maken bijvoorbeeld. 

Bewegen en niet snoepen; dubbele win! 

Toch nog extra hulp nodig?
Onze coaches hebben nog heel wat extra tips voor jou!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.