Dit recept is geschikt voor 1 persoon vanaf fase 2, bereidingstijd: 45 minuten.
Ingrediënten:
- 150 g risoni (Ciaocarb) (3 zakjes)
- 100g scampi's, gepeld en schoongemaakt
- 100g verse zalm, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 0,5l vis- of groentebouillon
- 1/4de glas droge witte wijn
- Verse peterselie, fijngehakt
- Zout & zwarte peper
- Extra vierge olijfolie of cooking spray boter
Bereiding:
- Verwarm de bouillon in een pan op een middelhoog vuur en houd deze warm (laag vuur) tijdens de bereiding van de risotto.
- Verhit olijfolie (of gebruik de cooking spray) en voeg fijngehakt knoflook toe tot deze goudbruin is, voeg de scampi's toe en bak ze enkele minuten tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet deze apart.
- Bak in dezelfde pan de zalmblokjes kort tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en zet deze apart met de scampi's.
- Voeg de risoni toe in dezelfde pan en rooster al roerend 2 minuten.
- Voeg lepel voor lepel bouillon toe en wacht telkens tot de bouillon is opgenomen voor u de volgende lepel toevoegt, blijf roeren tot de pasta beetgaar is (± 15–20 minuten).
- Giet nu witte wijn erbij en laat deze verdampen.
- Voeg alles samen: doe scampi's en zalm terug in de pan, roer voorzichtig door.
- Werk af door op smaak te brengen met zout, peper en als laatste de fijngehakte peterselie.
- Laat het gerecht 2 minuten rusten en serveer warm.
Eet smakelijk!