Terug naar overzicht

5 Feitjes die jij nog niet wist over vetcellen

Foto met titel nieuwsbericht (2)

Je kent ze ongetwijfeld; vetcellen. Je bent ze liever kwijt dan rijk en durft er vast wel eens op te vloeken. Toch heb je ze nodig. Wist je trouwens dat gewicht verliezen of net aankomen geen invloed heeft op het aantal vetcellen in je lichaam? 

We vertellen je graag vijf feitjes over vetcellen die jij nog niet wist. 

 1. De eerste jaren bepalen de hoeveelheid
  De plooitjes in de armen en billetjes van zo’n lief kleintje worden dan misschien wel schattig gevonden, ze zijn helaas helemaal niet gezond. Vetcellen vermeerderen zich flink tijdens de kindertijd, voornamelijk in periodes van groei. Vetcellen groeien omdat er vet wordt opgeslagen. Als een vetcel eenmaal té groot is, splits die vetcel zich op. En zo groeit het aantal. Een gezonde eetgewoonte begin je dus best al van jongs af. Zo zorg je voor een goede eetroutine. Laat een kind bijvoorbeeld niet verplicht zijn of haar bord leegeten en vermijd erg suikerrijke dranken en tussendoortjes. 
 2. Afvallen of aankomen heeft geen invloed op het aantal vetcellen
  Het splitsen van vetcellen stopt rond het 20e levensjaar. Dat betekent dat je gedurende je hele volwassen leven hetzelfde aantal vetcellen behoudt. Natuurlijk sterven er ook vetcellen af. Maar die worden ook weer bijgemaakt door je lichaam tot je op het exacte zelfde aantal als voordien zit. Ook als je plots flink afvalt of aankomt. Dit komt omdat de cellen enkel groeien en krimpen. Ze verdwijnen niet, enkel de hoeveelheid vet per vetcel verandert. Daarom is het belangrijk om het aantal vet in je vetcellen te verminderen. Ondersteun de verbranding van je vet met onze vetverbrandersticks! Toch liever een vetverbrandende drank? Ook een optie bij Proti Blance! 
 3. Blijven afvallen is lastig bij veel vetcellen
  Vetcellen geraak je dus niet meer kwijt zoals we reeds schreven. Ook bij het doelbewust verliezen van gewicht stellen vetcellen je op de proef. Vetcellen maken namelijk het hormoon leptine aan. Dit is een communicatiemiddel tussen de vetcellen en de hersenen. Bij het afvallen behoud je het aantal vetcellen, ze zijn enkel minder gevuld met vet. Deze lege of kleinere vetcellen geven minder leptine af wat vaak leidt tot een sneller hongersignaal. Stil je honger en blijf gezond met onze producten! 
 4. Vetcellen heb je nodig
  Je vindt ze misschien niet altijd even fijn, maar een gezonde dosis vetcellen heb je nodig. Het hormoon leptine is namelijk niet alleen belangrijk voor het reguleren van je eetlust, het staat ook je afweersysteem bij. Bij een te laag vetpercentage en dus een lage hoeveelheid leptine, ben je zwakker en word je sneller ziek. Je weerstand kan je gelukkig wel ondersteunen met de juiste supplementen. Vraag er jouw Proti Balance coach om voor meer info. 
 5. De plaats bepaalt je gezondheid 
  Het is erg bepalend voor je gezondheid waar het vetweefsel zich bevindt. Vet rond de buik is veel schadelijker dan vet rond de heupen. In de buik zitten namelijk veel belangrijke organen die beschermd moeten blijven. Buikvet maakt ontstekingsstoffen aan, die vervolgens de kans op hart- en vaatziekten verhogen. Ook kan het vet de suikerstofwisseling in de lever en de spieren beïnvloeden en dit geeft een verhoogde kans op diabetes op langere termijn. Let op met buikvet dus! 

Ervaar jij last van ongezond (buik)vet? Aarzel dan niet! Kom langs in één van onze winkels en laat je begeleiden door onze voedingscoaches. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.