Terug naar overzicht

6 op de 10 werknemers heeft overgewicht!

Foto met titel nieuwsbericht (3)

U heeft het misschien al gezien op het nieuws of gelezen in de krant maar 6 op de 10 Belgische werknemers hebben overgewicht. Deze cijfers zijn vrijgegeven in het nieuwe rapport van IDEWE. We eten volgens de verantwoordelijke van IDEWE te ongezond en bewegen te weinig. Ook al heeft u een actieve job, daarnaast zou u nog extra moeten sporten om gezond te blijven. Lees hieronder de cijfers en tips en ontdekt u de voordelen van een begeleid proteïnedieet bij Proti Balance. 

Cijfers

Uit het rapport van IDEWE blijkt dat 58 procent van de Belgische werknemers met overgewicht te maken krijgt waarvan 64 procent van de mannen en 50 procent van de vrouwen. Als we naar de andere rapporten kijken merken we dat dit cijfer toeneemt elk jaar. In 2011 werd er bij 51% van de werknemers overgewicht vastgesteld. Naast het overgewicht kampt 1 op de 4 Belgische werknemers met een te hoge bloeddruk. 

“Het klinkt cliché, maar we bewegen gewoon te weinig en eten niet gezond”, zegt Sofie Vandenbroeck, Verantwoordelijke Kennis Informatie en Research bij IDEWE. “Die verstoorde balans tussen energie-inname en energieverbruik resulteert dan in het jaar na jaar toenemend aantal werknemers met overgewicht en verhoogde bloeddruk, hetgeen risicofactoren zijn voor diabetes en hart- en vaatziekten. Een trend die we echt moeten keren.”

De voordelen bij Proti Balance

We werken met het proteïne dieet dat aanbevolen en goedgekeurd is door artsen en kinesisten.  Het proteïnedieet in combinatie met onze begeleiding zorgt ervoor dat u zonder hongergevoel de kilo's snel zal zien verdwijnen én meer energie zal krijgen.  Het dieet is bij ons volledig op maat, waarbij we rekening houden met uw job, gezinssituatie, medische achtergrond, voorkeuren van smaken, enzovoort. Onze begeleiding is gratis als de producten bij ons worden aangekocht. Ook na het dieet blijft de opvolging bij ons gratis. Wij hebben een assortiment met veel afwisseling waardoor u veel keuze heeft tussen producten.

Het proteïnedieet heeft verschillende voordelen waarvan enkele hieronder zijn opgesomd:

  • snelle resultaten
  • verlaging van het cholesterol gehalte
  • verlaging van een (te) hoge bloeddruk
  • verminderde kans op jojo-effect door behoud van spiermassa
  • duurzaam behoud van gewicht

Tips

  • Samen een dieet starten helpt om elkaar te stimuleren.
  • Een gezond voedingspatroon bereiken, gaat ook vlotter met betrokkenheid van collega's. Samen elkaar steunen om gezondere snacks te kiezen of al staand te vergaderen zijn bv. goede stimulansen. Wij kunnen ook bedrijven informeren!
  • Samen sporten zodat u elkaar naast de werkvloer leert kennen biedt ook voordelen.
  • Samen met collega's bewegen en stretchen tijdens pauzes.
  • Naar het werk fietsen.

 

U bent ook altijd welkom zonder afspraak in onze winkels. Kom langs en informeer uzelf rond de mogelijkheden die er zijn in het dieet.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.