Terug naar overzicht

Bij Proti Balance vermijden we het jojo-effect!

Foto met titel nieuwsbericht (28)

Het jojo-effect, een gekende vijand voor velen, is wanneer iemand afvalt en niet veel later hetzelfde gewicht of meer terug aankomt. Bij Proti Balance maken wij gebruik van het proteïnedieet of het eiwitrijk dieet. Dit dieet zorgt ervoor dat u uw gewicht behoudt nadat u volledig bent afgebouwd tot onze laatste fase. Wij leggen u graag uit waarom en hoe wij de kansen van een jojo-effect verlagen. 

Het proteïnedieet

In een eiwitdieet wordt de opname van koolhydraten en ongezonde vetten zo laag mogelijk gehouden. Daarnaast worden extra eiwitten toegevoegd als energiebron voor het lichaam om de spieren te beschermen. Dit samen zorgt voor een optimale vetverbranding binnen het lichaam. Het dieet is opgebouwd in verschillende fasen. Hoe hoger de fase, hoe meer gewone voeding terug toegevoegd wordt aan uw eetpatroon. 

Proti Balance

Het Proti Balance proteïnedieet gaat nog iets verder: Zo werd fase 1 verder opgesplitst in fase 1a en fase 1b en werken we deze en de andere fases op maat uit van uzelf wat de resultaten in de praktijk ten goede komt. 

Maar nog voordat we aan fases en hun uitleg toe komen en zelfs nog voordat u bij ons een gewichtsanalyse krijgt, beginnen we met onze startfiche. Dit is een zeer uitgebreide vragenlijst om u en uw lichaam beter te leren kennen om alles vervolgens  zo optimaal mogelijk uit te werken. Zo is het belangrijk om te weten wat voor voedingspatroon u voorafgaand aan het dieet had en wat uw gewoontes zijn rond water drinken.  Ook de medische achtergrond bekijken we uitgebreid om te bepalen of er geen contra-indicaties zijn. Zo nodig wordt er doorverwezen naar de behandelende arts, want uw gezondheid is waar het bij Proti Balance om draait. Ook uw doelstelling wordt besproken: is deze haalbaar én houdbaar? Na de hieropvolgende uitgebreide gewichtsanalyse waarbij we wegen en meten, bespreken we dan hoeveel proteïnemaaltijden u nodig heeft en in welke fase u bij voorkeur zal starten. 

Hierbij houden we o.a. rekening met de spieren. Deze houden we immers graag stabiel omdat een stabiele droge massa de kans op een jojo-effect na het dieet verkleint. 

Om na het dieet een stabiel gewicht te bekomen, is het correct afbouwen van het dieet een belangrijke factor. We starten de heropbouw geleidelijk en benadrukken het belang van een correcte opvolging hier. Zo wordt een jojo-effect opnieuw schaakmat gezet. 

Het Proti Balance proteïnedieet is net zoals een klassiek eiwitdieet immers een tijdelijk dieet. Na het dieet blijft u meer dan welkom om regelmatig een gewichtsanalyse te laten uitvoeren. Zo bekijken we samen of alles vlot loopt en of het evenwicht tussen genieten en gezondheid nog goed zit. We zijn dan als het ware uw stok achter de deur om samen voorgoed vaarwel te zeggen tegen die jojo! 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.