Terug naar overzicht

Blijf een tekort aan zink voor!

zink

Zink is een belangrijk mineraal, tijdens het dieet maar ook daarbuiten. Het zorgt onder meer voor een gezonde huid, haar en nagels. In ons artikel van deze week leggen we jullie graag uit wat zink precies is en wat de symptomen en gevaren zijn van een tekort. Daarnaast stellen we ook onze supplementen voor om een eventueel tekort weg te werken en voor te blijven. Lees hier snel verder over dit essentieel mineraal.

Wat is zink

Zink is een essentieel mineraal in het lichaam dat nodig is bij verschillende processen. Zo is zink o.a. nodig voor de groei van ons weefsel en heeft het ook een positieve invloed op ons immuunsysteem. Het mineraal is geen lichaamseigen stof en moet dus opgenomen worden in het lichaam vanuit voeding of suppletie. 
Zink is terug te vinden in lage hoeveelheden in ons skelet, haren en nagels. 

Een tekort aan zink

Zie hier de symptomen die u kan ervaren bij een tekort aan het mineraal zink: 

  • haaruitval
  • broze nagels
  • huidproblemen zoals acne of schilfers 
  • verminderde genezing (duurt langer)
  • vermoeidheid 
  • slechtere weerstand

Zink is op te sporen via een bloedanalyse bij de dokter dus denkt u na het lezen van dit artikel dat u mogelijks een tekort aan zink heeft, dan kan u hiervoor uw huisarts ook contacteren voor een bloedafname. Een tekort aan zink kan zorgen voor een verminderde weerstand of zware vermoeidheid. 
 

Zink als supplement

Zink kan u ook bijnemen als supplement. Hieronder halen we een aantal supplementen aan in ons assortiment die dit mineraal voor u kunnen aanvullen. 

In het proteïnedieet wordt een mineralen supplement aangeraden omdat een dieet toch wel gezien wordt als een inspanning van het lichaam. We willen het lichaam ten volle ondersteunen tijdens dit proces en tekorten vermijden en daarom raden we deze essentiële mineralen aan. 
Hiervoor kan u gebruik maken van de X-Nutri Minerals of X-Nutri Rode rijst. Wat het verschil tussen beide is en welke mix voor u het beste is kan u hieronder terugvinden.

X-Nutri Minerals

In dit supplement vind je de essentiële mineralen terug zoals calcium, kalium, magnesium en zink. 
Calcium is het mineraal dat zorgt voor onze sterke botten in het lichaam. 
Kalium zorgt ervoor dat ons vochtbalans in evenwicht is en de spieren correct ontspannen. Zeker tijdens het proteïnedieet kan dit supplement een hulpmiddel zijn om het vocht mee onder controle te houden. 
Magnesium ondersteunt de vetverbranding maar heeft ook invloed op onze energie en zorgt voor een goede werking van onze spieren. Dit mineraal helpt actief in ruim 300 processen van het menselijk lichaam! 
Zink speelt dan weer een belangrijke rol voor gezonde nagels, haren en huid.

Als u een tekort aan zink heeft, kan deze formule voor een aanvulling in het lichaam zorgen.

Gebruik

2 tot 3 capsules per dag 

X-Nutri Rode rijst

Naast zink bevat deze samenstelling ook rode gist rijst en andere mineralen, zijnde calcium, kalium en magnesium. 
Deze formule wordt gebruik voor mensen die last hebben van een te hoge of verhoogde cholesterol in het lichaam.
De rode gist rijst zorgt ervoor dat het cholesterolgehalte, maar ook een verhoogde bloeddruk op een natuurlijke manier zal dalen in het lichaam.

Gebruik

1 tot 3 capsules per dag bij voorkeur bij een maaltijd.

Mag niet worden geconsumeerd door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, kinderen jonger dan 18 jaar en volwassenen ouder dan
70 jaar. Win advies in bij een arts over de consumptie van dit product als u gezondheidsproblemen ondervindt. Mag niet worden geconsumeerd als u
cholesterolverlagende geneesmiddelen neemt. Mag niet worden geconsumeerd als u al andere producten met rode gist rijst gebruikt. De dagelijkse
consumptie van monacolinen uit rode gist rijst moet minder dan 3 mg bedragen.

X-Nutri Ashwagandha

Naast  10mg zink bevat dit supplement zoals de naam doet uitschijnen ook het kruid Ashwagandha. Dit kruid heeft volgens verschillende onderzoeken vele voordelen zoals:

  • een verbeterd zuurstofverbruik van het lichaam
  • een ontstekingsremmende werking op het lichaam
  • vermindering van angsten en stress
  • het heeft een rustgevende werking met een verbeterde slaap tot gevolg

Dit supplement kan dus zeker voordelen bieden op gezondheidsvlak.

Gebruik

3 tot 4 capsules per dag met een groot glas water.

Vrijblijvend advies op maat

Wilt u graag advies op maat verkrijgen in verband met uw supplementen? Of een verandering in uw voedingspatroon? Kom gerust langs in onze winkels te Brasschaat of Vorselaar. Wilt u graag via onze webshop bestellen en heeft u vragen over uw aankoop? Bel ons gerust even op of neem contact met ons op via dit contactformulier.

De vermeldde producten zijn voedingssupplementen. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. 
Voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding noch een gezonde levensstijl. 
Koel en droog bewaren, buiten direct zonlicht en bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.