Terug naar overzicht

De risico's van te snel afvallen

Foto met titel nieuwsbericht

Een crashdieet betekent zoveel mogelijk gewicht verliezen op zo weinig mogelijk tijd, vaak door uw lichaam essentiële voeding te ontnemen. Hoewel u ook bij Proti Balance snelle resultaten boekt, valt ons Proti Balance dieet niet onder de term crashdieet. Bij ons zal u geen honger lijden en geen belangrijke bouwstenen schrappen uit uw voeding, maar wel uw lichaam leiden naar een gezondere versie van zichzelf.
Aan een crashdieet hangen immers een aantal risico's vast. Mede daarom laat u zich best begeleiden tijdens uw afslankdieet en kiest u voor een gezond alternatief zoals bij ons. Goedgekeurd en aanbevolen door menig arts. Lees hieronder wat de risico's zijn en hoe wij deze juist vermijden met ons Proteïnedieet !

De risico's van een crashdieet

Minder energie

Een crashdieet bestaat meestal uit extremen zoals bijna niets eten en maaltijden overslaan, tot het enkel nuttigen van bepaalde voedingssoorten. Zo bestaat er een sapkuur met enkel biologische sappen, maar hierin zitten bijvoorbeeld niet alle voedingsstoffen die u nodig heeft waardoor uw energielevel gaat verlagen en u uiteindelijk een vermoeid gevoel krijgt en al het dagdagelijkse te veel wordt.

Bij Proti Balance zorgen we ervoor dat de belangrijkste bouwstenen aanwezig blijven, zoals eiwitten en koolhydraten en vetten in de laagste hoeveelheden. Eiwitten zorgen ervoor dat u na 2 à 3 dagen in het proteïnedieet in ketose gaat. De ketose zorgt ervoor dat u geen hongergevoel heeft en u meer energie heeft dan voor het proteïnedieet. Belangrijk hierbij is maximum 3 uur tussen de maaltijden te laten. Hierdoor blijft uw lichaam in ketose en zorgt het voor een goede vetverbranding.

Droge massa verlies

Het lichaam heeft natuurlijk ook een energiebron nodig. En als deze er niet is, gaat het lichaam overgaan tot de afbraak van spieren. Daar halen ze de eiwitten uit waardoor het lichaam terug energie krijgt. Natuurlijk zorgt ook deze verbranding ervoor dat u minder gaat wegen, maar het is absoluut iets wat u dient te vermijden. 

Bij Proti Balance wordt dit nauwlettend in de gaten gehouden door onze voedingscoaches. We zorgen ervoor dat u genoeg maaltijden neemt met de juiste hoeveelheid eiwitten waardoor we het spierverlies of krachtverlies tegengaan. 

Vocht verlies

Tijdens bijvoorbeeld een komkommerdieet merken de mensen dat ze heel snel afvallen. In de praktijk is dit eigenlijk bijna alleen vocht waardoor u uzelf met dit dieet langzaam uitdroogt. Gezond is dit natuurlijk niet.

Tijdens het proteïnedieet bij Proti Balance geven we aan om minstens 2 liter water te drinken om het vocht goed aan te vullen in het lichaam. We houden ook het vochtverlies nauwlettend in de gaten want dit moet in verhouding zakken samen met het vet. Want u wilt toch niet alleen vocht verliezen en het vet behouden?

Wilt u meer weten over ons proteïnedieet? Kom gerust langs in onze winkels, ook zonder afspraak bent u welkom.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.