Terug naar overzicht

De voordelen van sportvoeding en supplementen tijdens het proteïnedieet!

Foto met titel nieuwsbericht (30)

Ook tijdens uw afslankdieet is het heel belangrijk om uw droge massa (spieren) te behouden en te beschermen. Ondanks de extra energie wanneer u in ketose bent, geeft een klassiek eiwitdieet soms niet voldoende ondersteuning aan uw persoonlijke levensstijl. Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen door het gebruik van de juiste voedingssupplementen of sportvoeding op het juiste moment. 

Voedingssupplementen

Tijdens het Proti Balance Proteïnedieet raden we doorgaans aan om gebruik te maken van multivitaminen en mineralen met kalium.

De verschillende vitaminen in een multivitamine verzameld, zorgen voor een boost van uw energie en uw weerstand. De inname is daarom zeker ook in een is een afslankdieet erg wenselijk. Bovendien is preventie altijd beter dan het ophalen van een tekort. Tijdens het Proti Balance proteïnedieet wordt de aanbevolen dosis zo afgestemd dat de vitamines die eventueel toch te veel opgenomen worden, via de urine verdwijnen. Wist u dat een vitaminetekort voor minder goede resultaten op vlak van gewichtsverlies kan zorgen? Uw lichaam zal energie nodig hebben om de functies van de vitamines te compenseren, met een minder resultaat als gevolg.  Niet zo'n fan van capsules? Dan kan u de vloeibare multivitaminesiroop gebruiken.

Naast de multivitaminen is het ook raadzaam om kalium te gebruiken. Bij Proti Balance kiezen we voor een mix van mineralen. Deze bevat naast kalium ook calcium, magnesium en zink. Hierbij enkele redenen waarom we deze steeds aanbevelen bij het eiwitdieet: 

  • Kalium: helpt mee om de spieren te ondersteunen en zorgt ervoor dat jouw lichaam minder snel  overtollig vocht vast gaat houden.
  • Calcium: om de botten te ondersteunen tijdens het proteïnedieet
  • Magnesium: om de spieren te helpen ontspannen (anti-krampen) en ondersteunt de vetverbranding.
  • Zink: om huid, haar en nagels te helpen beschermen.

In ons assortiment hebben we twee varianten waarvan één is aangevuld met rode gist rijst. Deze variant wordt aanbevolen voor personen met een verhoogde cholesterol of bloeddruk. 

Sportvoeding

Tijdens het proteïnedieet is sporten geen must om resultaat te zien. Een half uur per dag actief bewegen is wel interessant om de vertering en de verbranding een handje toe te stoppen. Toch zin om meer te bewegen en te sporten? Vanaf ongeveer 1 uur per sessie intensief bewegen is extra ondersteuning een goed idee. Afhankelijk van enkele facturen kan dat in de vorm van supplementen, een extra shake of eiwitmaaltijd of sportspecifieke voeding zoals energierepen. Niet elke reep of shake is echter geschikt hiervoor omwille van de hoeveelheid koolhydraten en vetten. 

Wanneer sportvoeding wenselijk is bij cardio sportsessies, raden we de Concap energiereep banaan, Concap energiereep citroen of Concap energiereep classic aan om te gebruiken. Om niet uit ketose te gaan, wordt samen bekeken met uw coach of en wanneer u deze reep of een alternatief best gebruikt. 
Als u aan krachttraining doet is het ook aangeraden om een supplement te gebruiken om uw energieniveau omhoog te tillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Concap Forte of Concap Sport.

Tip: Concap Forte en Concap Sport kunnen ook gebruikt worden op dagelijkse basis voor een betere focus bij mentale inspanning en het vermijden van energiedips. 

Na het sporten

Na een stevige sportsessie kan u best binnen de 30 minuten na de sessie een proteïneshake of -maaltijd gebruiken om het herstel van de spieren te bevorderen en uw energieniveau terug op te krikken. In de avond voor het slapen kan u ook de Concap Amino capsules gebruiken. Deze bevorderen het herstel en helpen blessures te vermijden in de toekomst. Deze capsules bieden ook hulp bij het op peil houden en het herstel van de droge massa. 

Heeft u na het lezen van dit artikel nog bepaalde vragen? Hiervoor mag u steeds uw coach aanspreken of ons contacteren per mail of telefonisch. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.