Terug naar overzicht

Een dieet en een vakantie, hoe gaat dit samen?

Foto met titel nieuwsbericht (23)

Op vakantie gaan kan ook op een gezonde manier en wij helpen u daar graag bij. Het is kwestie van een evenwicht te vinden tussen genieten én toch gezond eten en leven. Wij geven u graag enkele tips mee die aangeven wat u beter wel of niet doet op vakantie om uw gewicht stabiel te houden. 

Gezonde levensstijl op vakantie doorzetten

De bedoeling van een vakantie is om even te ontspannen en het hoofd helemaal leeg te maken. Als u al een aantal weken bezig bent om uw gewicht op peil te krijgen, zou het zonde zijn om dit volledig over boord te gooien en gelukkig hoeft dat ook niet. Ontspanning en zorg dragen voor je gezondheid gaan ook prima samen als u met onderstaande aandachtspunten rekening houdt.

De eerste stap begint bij het tijdig verwittigen van uw voedingscoach. Zij kan u verder helpen om het gewicht stabiel te houden tijdens de vakantie door mee alle nodige voorbereidingen daartoe te nemen. Belangrijk is immers bv. tijdig uw lichaam te laten wennen aan opnieuw "gewone voeding", m.a.w. een goede (tijdelijke) afbouw van uw dieetschema. Dit is echter niet in elke situatie de meest geschikte oplossing, vandaar bespreekt u dit best tijdig even samen met uw coach. 

U kan op vakantie ook op een gezonde manier omgaan met uw maaltijden. Kies bv. tijdens de lunch voor een fris slaatje met een salad dressing, dat smaakt altijd bij warm weer. Reist u met de auto, dan kan u opteren om een voorraad gezonde drankjes mee te nemen en een Aspire drinken op het terras in het zonnetje. Heeft u maar beperkte bagagemogelijkheden? Dan kan een smaakpoeder een fijn alternatief zijn, dit kleine potje zorgt immers voor vele liters fruitig water. Plant u een wandelvakantie of andere actieve vakantie, neem dan ook zeker wat proteïnemaaltijden mee, zoals bv. een shake verpakt in individuele dosissen om te vermijden dat je je spieren niet meer voldoende ondersteunt bij die inspanningen, enzovoort. Ook bewegen op vakantie is geen slecht idee, het staat u toe uw gewicht eenvoudiger onder controle te houden. 
Dit soort kleine aanpassingen zijn niet moeilijk en vele kleine dingen maken samen een groot verschil. 

Enkele tips

  • Bij warm weer moet u zeker meer dan 2 liter water per dag drinken, want hierdoor voorkomt u dat uw vocht gaat stijgen en dus ook uw gewicht. Is water maar saai? Dit hoeft het niet te zijn want wij hebben in ons assortiment lekkere waters met een vetverbrander bij in. Ontdek onze verschillende smaken en varieer zo nog meer. 
  • Kies als u op restaurant gaat voor groenten en een stuk vlees of vis. Vraag om de saus apart te serveren, hierdoor heeft u invloed op de hoeveelheid saus die u gebruikt. Beperk het gebruik van sauzen ook best aangezien hier vaak veel koolhydraten en vetten in terug te vinden zijn. Nog beter is het om de saus door onze sauzen te vervangen als u die mogelijkheid heeft, aangezien deze weinig tot geen vetten en suikers hebben. Ook onze Cooking sprays kan u gebruiken op frisse salades, denk maar aan de Italiaanse kruiden of chili smaakvariant. 
  • Beweeg ook op vakantie, bv. door een wandeling na de maaltijd. Hierdoor gaat u uw vetverbranding extra stimuleren en de vertering ondersteunen. Probeer minimaal een half uurtje per dag actief te bewegen, dit kan heel verschillend zijn zoals wandelen doorheen de winkelstraat, zwemmen, tennissen, fietsen, ... Bewegen hoeft niet saai te zijn :)
  • Beperk of vermijd alcohol, hierin zitten veel koolhydraten waardoor u al veel moet bewegen om deze extra calorieën en suikers allemaal verbrand te krijgen. Gebruik ter verfrissing bv. een Aspire drankje hierin zit een vetverbrander waardoor u uw vetverbranding extra stimuleert. U vindt deze drankjes terug in verschillende smaken namelijk framboos, cranberry en mango-lemon.
  • Gebruik de X-Nutri Detox en  X-Nutri A.C. capsules. Als u er toch niet in slaagt om de extra vetten en koolhydraten te vermijden vb. voor op restaurant te gaan en u eet toch wat vettigere maaltijden dan gebruikelijk, dan zorgen deze supplementen ervoor dat het vet niet blijft plakken. Het gebruik van deze capsules is als volgt: A.C. :2 capsules een kwartier voor de maaltijd met een groot glas water. Het is een natuurlijk hulpmiddel om het gewicht stabiel te houden. Detox: 2 capsules voor de (vettere) maaltijd. 
  • Eet gezonde snack te eten zoals onze heerlijke wafels, repen of koeken. Vermijd fruit aangezien dit echte suikerbommetjes zijn. 

Met al deze tips vergeten we nog bijna de allerbelangrijkste tip: Geniet van uw vakantie! Verminderde stress zorgt immers sowieso voor een betere gezondheid en heeft zelfs een positief effect op uw gewicht!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.