Ingrediënten:
- Cookingspray Boter
- 2 eieren
- 1 tomaat
- 1 aubergine
- 1 sjalot
- Kruiden: tijm, peterselie, zout en peper naar smaak toe te voegen.
Crackers natuur en fijne kruiden kunnen hierbij gegeten worden als extra.
Bereidingswijzen:
- Maak de aubergine schoon en verwijder het steeltje. Snijd de aubergine in de lengte in twee.
- Verhit de cookingspray in een pannetje en leg de aubergines met de doorgesneden kant naar onder. Stoof de beide kanten 10 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was en snij de tomaat en sjalot. De tomaat wordt bij voorkeur ontpit en gepeld.
- Neem een ovenschaal en gebruik de cookingspray om deze in te vetten. Leg hier de 2 halve aubergines in met de gesneden zijde naar boven. Hol een deel van de aubergines uit.
- Neem een extra pannetje pan en verhit ook deze met de cookingspray. Vul deze pan met de tomaat, de sjalot en het vruchtvlees van de aubergines. Kruid naar keuze met tijm, peterselie, zout en peper. Laat het mengsel 5 minuten stoven.
- Vul nu de deels uitgeholde aubergines met het mengsel en breek 1 ei over elke aubergine. Opgelet: voor fase 1 gebruikt u geen eidooiers.
- Laat de aubergines ongeveer 15 minuten bakken in de oven.
Tip: serveer met een cracker in smaak naar keuze.