Terug naar overzicht

Gezonde lasagna

Hoofdgerecht
3 personen
lasagne

Geschikt vanaf fase 3 maar met een aanpassing is het ook mogelijk in fase 1a.

Ingrediënten:

Bereidingswijzen:

  1. Spray met de bakspray de wokpan goed in. Snijd de champignons in plakjes en doe de champignons in de wokpan. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg ze toe aan de champignons. Snijd de ontpelde en ontpitte tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de groenten. Kruid met peper en italiaanse kruiden. Voeg de verse basilicum toe in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180° graden.
  3. Neem een andere pan en spray deze in met de bakspray. Doe de spinazie beetje bij beetje in deze pan tot dat deze geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en doe deze nadien in een kom. Schep de hüttenkäse erdoor en breng het mengsel op smaak met peper.
  4. Neem een ovenschaal en spray ook deze in met de bakspray. Verdeel een beetje van de bereidde saus met tomaten, champignons en paprika over de bodem. Leg hier 3 lasagnebladen op. Verdeel hier ongeveer de helft van het spinaziemengsel op en dek terug af met lasagnebladen. Verdeel hier ongeveer de helft van de tomaten, champignons en paprika over, dek af met lasagnebladen. Doe de rest van het spinaziemengsel erover en dek weer af met de lasagnebladen en als laatste laag leg je de tomaten, champignon en paprikasaus erover.
  5. Zet de schotel 45 min in de oven op 180° graden.

Smakelijk!

Tip: voor de lasagna in fase 1a te maken moet u enkel de hüttenkäse weglaten. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.