Terug naar overzicht

Laat uw spieren ontspannen tijdens stress periodes!

Foto met titel nieuwsbericht (1)

September komt dichterbij. Hoewel de routine vaak toch ook welkom is, is voor velen onder ons deze maand erg hectisch. Scholen starten terug op, hobby's van kinderen en uzelf die terug van start gaan, enzovoort. Een drukkere periode zoals deze brengt vaak voelbare stress met zich mee. Een beetje extra ondersteuning is daarom vast welkom. En dat hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn! Wat uw lichaam nodig heeft, is een goed voelbaar magnesiumsupplement
Ontdek in dit artikel de effecten van magnesium op ons lichaam en welke voordelen ook u kan genieten!

Wat is magnesium?

Magnesium is het belangrijkste mineraal voor uw lichaam. Het helpt om alle spieren van uw lichaam correct te ontspannen en draagt daardoor ook bij tot een betere nachtrust. Heeft u last van vermoeidheid? Dan is de kans groot dat uw lichaam een tekort aan magnesium heeft. 

Wist u dat Magnesium veel sneller uit uw lichaam zal verdwijnen wanneer uw lichaam stress ervaart? Daarom is het tijdens stressvolle periodes aangewezen om de magnesiumbalans een handje te helpen en een kwalitatief voedingssupplement bij te nemen ter aanvulling voor uw lichaam. Denk hierbij aan supplementen zoals X-Nutri magnesium + Vit. B 500ml. Deze formule bevordert eveneens het geheugen en het concentratievermogen. Double win dus! 

Wist u dat bij een magnesiumtekort vitamine D minder goed opgenomen wordt in het lichaam? Ook daarom is het belangrijk om uw magnesiumniveau regelmatig aan te vullen om een vicieuze cirkel waarbij u telkens van het ene naar het andere tekort gaat te vermijden. 

Daarnaast helpt het mineraal overprikkeling te voorkomen. Zeker bij drukke dagen zoals de eerste schooldag of eerste werkdag na een vakantie, kan dit supplement de nodige ondersteuning bieden. Het heeft een remmend effect op de prikkels waardoor er meer rust ontstaat in het lichaam. De spieren ontspannen hierdoor beter en uw concentratie verhoogd. Ook is magnesium goed voor het geheugen! Het ondersteunt immers de verbindingen in de hersenen. Daarom dat mensen met een magnesiumtekort problemen kunnen ondervinden met hun geheugen. In sommige situaties, zeker bij ouderen, werd zelfs geheugenverlies ontdekt ten gevolge van een tekort aan magnesium. 

Ter volledigheid geven we graag nog een overzicht van de voordelen van het gebruik van onze magnesiumformules: 

  • Anti-krampformule: Kent u het gevoel dat u zalig ligt te slapen maar plots wakker schrikt met erg verstijfde voeten of kuiten? Binnen de 10 minuten na inname van X-Nutri magnesium zal dit gevoel verdwenen zijn. 
  • Geeft energie: Magnesium is ook een bron van energie. Wil u dus uw (klein)kinderen of sportvrienden hun tempo blijven volgen? Voorzie uzelf dan van een dagelijkse dosis magnesium.  
  • Ontspant de spieren, bloedvaten en zenuwen
  • Goed voor gezonde botten en tanden: Naast uw spieren, zijn ook uw botten en tanden geholpen met een aanvulling van uw magnesiumgehalte. 

U ontdekt alleen maar voordelen met onze X-Nutri magnesium +Vit.B 500ml!

Hoe te gebruiken?

Bij een onderhoudsdosis of een preventieve dosis wordt er 1 dosis voor de hoofdmaaltijd, voor het slapen of voor een sportinspanning aangeraden. 

Bij een tekort aan magnesium mogen 2 dosissen gebruikt worden op dagbasis.

Denkt u een tekort te hebben aan magnesium? Raadpleeg in dat geval uw huisarts.

Wilt u meer weten over onze supplementen? Kom langs in onze winkels en de voedingscoaches helpen u met veel plezier verder. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.