Terug naar overzicht

September zonder sleur en mét energie en structuur!

Week 1508  bestanden (4)

September, jouw vakantie lijkt alweer een ver verleden, de dagen worden kouder en korter en je agenda zit eivol. Brooddozen maken, deadlines op het werk, tussendoor taxi spelen, je sociale leven proberen in leven te houden, ... En ja, ook de jaarlijkse sportieve goede voornemens proberen waarmaken.

Je begrijpt niet hoe anderen het doen want de week is amper halfweg, het schooljaar start maar net en jouw energielevel zit al zwaar in reserve. Hoewel het perfect normaal is om eens een off-day te hebben, is het niet oké om dit gevoel te laten overheersen.

Ik deel je graag enkele inzichten en tips uit mijn persoonlijke routine.

Welkom in mijn druk en gezellig leven.

Graag stel ik me kort nog even voor. Als 31-jarige mama woon ik samen met 2 jonge kinderen, een man, een hond en 2 katten. Er is altijd wel leven in huis. We hebben elk onze eigen hobby, gaan daarnaast graag eens wandelen of uit eten en werken beiden voltijds en hebben fijne vrienden, buren en familie waar we graag tijd mee doorbrengen.

Routine, overzicht en lijstjes.

Hoewel niet alles gepland kan worden, is overzicht houden iets wat mezelf veel rust geeft. En neem dat gerust letterlijk op diverse vlakken: een (papieren) familie-agenda waarin zowel privé als werkafspraken genoteerd worden. Zo verlies je geen overzicht op waar je wanneer moet zijn. De afgelopen jaren leerde ik ook realistisch zijn en het uit te spreken aan vrienden of familie als iets niet past in de planning. Zo vermijd je onnodige druk en lukt het om tijdig op afspraken te geraken.

Verder biedt een boodschappenlijst en vooraf een weekmenu opstellen een houvast. Je verliest minder tijd in de winkel en hebt minder ongezonde snacks bij die je bloedsuikerspiegel alle kanten laat opgaan. Onze maaltijden zijn tijdens de week erg gezond: veel groenten, mager vlees, gevogelte of vis en weinig tot geen aardappelen, rijst of pasta. Ook vette sauzen laten we van het menu maar spelen met kruiden of zero sausjes brengen ruim voldoende smaak op tafel. In het weekend gunnen we onszelf graag wat extra door uit te gaan eten of de lokale frituur te bezoeken. Om onze weegschaal tevreden te houden, kiezen we dan voor maximaal 2 gangen; het dessert wordt doorgaans overgeslagen. Ook drinken we veelal water bij én naast de maaltijden. Elke dag gun ik mezelf wel een lekker zoet drankje: een aspire of l-carnitine watertje brengt variatie zonder een suikerdip achteraf.

Extra energie en focus

Ik heb nog een onmisbare factor om energiek mijn dag te starten én te eindigen. In ons gezin gebruiken we al jaren voedingssupplementen om onze gezondheid te verbeteren, maar ook voor meer energie en focus. Naast een goede multivitamine  en een goed opneembare ijzersiroop, gebruik ik dagelijks 6 capsules Concap Sport.

Niet alleen voor sporters

Concap, is dat niet voor sporters dan? Een vraag die ik al heel vaak te horen kreeg en ik kan duidelijk zijn: Nee hoor! Ondanks ik nog steeds geniet van voldoende beweging te hebben, sport ik niet intensief. Verder dan een uurtje per week naar de dansles en een recreatieve wandeling of fietstocht komt het ook voor mij niet, maar toch blijft Concap onmisbaar voor mij.

De basis van het assortiment is de Concap Forte en Concap Sport. Het gepatenteerde verwerkingsproces van de koffiestruik die gebruikt wordt, zorgt ervoor dat het extract dat in deze capsules zit jouw lichaam fysiek en mentaal sterker maakt. Je zal snel merken dat de concentratie versterkt en er voelbaar meer energie is. Die extra energie zal ook tijdens een inspanning voelbaar zijn. Je kan ervoor opteren om enkele (extra) capsules voor de inspanning te gebruiken, al dan niet naast een dagelijkse inname van 3 tot 6 capsules per dag verdeeld over 3 innames).

Het Concap extract draagt bovendien ook bij tot een verlaging van de bloeddruk, waar het gebruik van verbrande koffiebonen zoals bij een klassieke koffie deze net verhogen. Bovendien zal je niet de pieken in energie ervaren zoals bij een kopje koffie, maar wel een langdurig aanwezige energie.

Ook wie regelmatig last heeft van ontstekingen heeft baadt bij het gebruik van Concap Forte en Sport. Bepaalde stoffen van de koffiestruik werken ontstekingsremmend en dat voor zowel uitwendige als inwendige infecties. Door een dagelijks gebruik kan je daarom ontstekingen vaak voorblijven wat jouw lichaam ten goede komt.

Een ander voordeel is dat een dagelijks gebruik van Concap Forte of Sport de bloedsuikerspiegel stabieler kan houden door de aanwezigheid van chlorogeenzuur, een krachtige antioxidant die ook de lever ondersteund bij de verwerking van vetzuren. Daardoor zal er ook minder neiging tot het gebruik van zoetigheden zijn wat een gezond lichaamsgewicht mee bevorderd. Ook het cafeïnezuur dat aanwezig is ondersteund het afslanken doordat het de vetzuren uit het opgeslagen lichaamsvet vrijmaakt en weer omzet in energie. Je voelt je hierdoor ook helderder en fitter.

Dit zijn slechts enkele van de functies van Concap Forte en Concap Sport. Ook voor huid, haar, cholesterol, e.a. zijn er nog positieve gevolgen. Het is dus wel duidelijk dat enkele kleine capsules een groot effect kunnen geven. 

Concap Sport of Concap Forte?

Doorgaans – bij ongeveer 8 op 10 is Concap Forte meer geschikt voor personen met bloedgroep A en Concap Sport voor bloedgroeptypes O. Bij een bloedgroep B is het iets moeilijker te zeggen, maar meestal is Concap Forte de gebruikte variant. Je zal geen negatieve effecten ervaren bij een “foute” keuze, maar gewoon een meer voelbaar effect ervaren bij de meer geschikte variant.

Beide variaties zijn beschikbaar in een verpakking van 180 capsules. Omdat het supplement doorgaans dagelijks gebruikt wordt, zijn er ook eco-packs van 400 capsules verkrijgbaar.

Advies op maat

Omdat elke situatie anders is en het aanbod aan supplementen groot is, voelt het vaak niet makkelijk om een keuze te maken. Ik en mijn collega’s helpen je graag verder met persoonlijk advies over hoe jij jouw september vlot kan doorkomen mét energie en focus.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.