Terug naar overzicht

Tips om de feestdagen te vieren!

Proti Balance artikelen-6

De feestdagen zijn voor heel wat mensen onder ons een uitdaging om mee te feesten zonder de resultaten van uw dieet over boord te moeten gooien. U wilt absoluut niet (opnieuw) die kilo’s erbij zien komen of uw motivatie door een terugval verliezen.

Daarom delen onze coaches graag enkele tips met u om u in deze periode te ondersteunen. Zo kan de eindejaar periode ook voor u een feest worden!

Aperitief drankje

Giet een Aspire drankje  in een feestelijk glas en het geeft direct een ander gevoel dan een watertje te drinken. De drankjes hebben een bruis en mooie aantrekkelijke kleur. Nog een extra voordeel aan deze Aspire is dat er een vetverbrander in verwerkt zit. Ze zijn te verkrijgen in 3 heerlijk fruitige smaken mango-lemon, cranberry en framboos. Voor de finishing touch voegt u nog enkele ijsblokjes en desgewenst een blaadje munt toe. 

Aperitief hapjes

Maak van een zakje pizza en saus kleine pizza’s. Gebruik verschillende groenten als topping om een  kleurrijke variatie aan te brengen en geniet zo mee van een hapje. 

Een andere optie is om koude groenten (uit de onbeperkt toegelaten lijst ) klaar te maken. Deze kan u  combineren met een van onze sauzen. Een salad dressing of een zelfgemaakt cocktailsausje met een mengeling van onze ketchup en mayonaise? Door deze optie te kiezen, heeft u meteen ook al een bijdrage geleverd aan uw portie dagelijkse groentjes. 

Ook met onze wraps kan u een gezond en lekker aperitief hapje op tafel toveren. Vul de wrap met groenten en een saus naar keuze. Vanaf fase 2 kan er bijvoorbeeld ook wat zalm gebruikt worden. Snij de wrap in dunne sneetjes, dresseer ze op een mooi bordje met een leuke prikker en klaar! 

Hoofdmaaltijd 

Bij sommige maaltijden kan u proberen sauzen te vermijden en ter vervanging gebruik maken van ons sauzen assortiment. 

Heeft u een keuze voor het hoofdgerecht, dan kan u best kiezen voor een hoofgerecht met veel groenten, en een stukje mager vlees of vis. Het traditionele brood kan u dan weer vervangen door onze proteïnerijke broodsoorten. Ook zeer geschikt bij een voorgerecht met soep!

Dessertjes

Als dessertje kan u altijd kiezen voor een zelfgemaakte Tiramisu of Granita . Wilt u graag nog meer recepten om uit te kiezen? Vraag gerust onze medewerkers een receptenbundel. Wij hebben meer dan voldoende gezonde inspiratie voor u!

Alcholische dranken

Wilt u toch genieten van een alcholisch drankje? Dan kijkt u best naar de hoeveelheid koolhydraten. In rode wijn en droge witte wijn bijvoorbeeld zitten minder koolhydraten ten opzichte van andere dranken. Houdt u aan maximaal één glaasje om uw dieet zo goed mogelijk te blijven ondersteunen. 

Wilt u nog meer tips of bespreekt u alle details graag even met uw voedingscoach? Kom langs of maak gerust een afspraak in onze winkel te Vorselaar .

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.