Terug naar overzicht

Tips tegen een winterdip

Foto met titel nieuwsbericht (10)

Het hebben van een winterdipje kent u vermoedelijk ook wel, net zoals de gemiddelde Belg. Tijdens de winter zijn er heel wat factoren die zorgen dat de vermoeidheid sneller opspeelt. Daardoor merkt u vaak dat u toch meer slaap dan gewoonlijk nodig heeft. U heeft mogelijks ook een mindere eetlust of heeft net last van eetbuien, voelt zich somber en/of de concentratie is soms ver te zoeken. Sommige mensen hebben ook depressieve klachten tijdens deze donkere dagen. Om deze winterdip tegen te gaan of preventief te werken tegen een winterdip hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet. 

Tips tijdens deze wintermaanden

Sociaal contact

Omring u met personen die positief in het leven staan, zij zorgen er mee voor dat u zich minder somber voelt. Denk maar aan lachen, hoe een aanstekelijk lach ervoor zorgt dat u mee moet lachen? Positieve vrienden en familie kunnen voor u de lachtherapie zijn die u nodig heeft tijdens deze donkere dagen.

Beweeg in de buitenlucht

Door in de buitenlucht te sporten of te bewegen zorgt u ervoor dat u wakker wordt. Denk maar aan een frisse neus halen tijdens uw pauze op het werk of naar de winkel heen en terug fietsen. Sporten of bewegen zorgt ervoor dat u endorfine aanmaakt. Endorfine is het gelukshormoon in ons lichaam dat ervoor zorgt dat we ons gelukkig voelen. Hierdoor gaat u gemakkelijker weer positief denken en genieten van kleine dingen. Denk maar aan een zonnestraaltje dat tussen de wolken op uw gezicht straalt, hoe leuk is dat wel niet! 😉

Gun uzelf iets

Maak plannen met vrienden of familie waardoor u uzelf een boost geeft. Denk maar aan een uitstapje naar de dierentuin, een museumbezoek, een nieuwe stad verkennen, een dagje shoppen, enz. Het zorgt ervoor dat u naar iets leuk uitkijkt en hierdoor gaat u een boost krijgen aan positieve gevoelens. Grijp deze momenten en geniet er ten volle van. 

Maar ook kleine ongeplande momenten kunnen een boost geven zoals een lekkere proteïnerijke chocolademelk drinken in de zetel voor de televisie met een lekker warm dekentje over u heen. 

Supplementen

Naast bovenstaande tips hebben we natuurlijk nog niet gekeken naar supplementen die een duwtje in uw rug kunnen geven. Normaal zorgt de zon in ons lichaam voor de aanmaak van vitamine D. Maar door de kortere en koudere dagen in de herfst en winter ervaren we minder zonnestralen en zal de aanmaak van natuurlijke vitamine D veel lager liggen, waardoor er vaak een tekort ontstaat. U voelt een tekort aan vitamine D door vermoeidheid, iets wat u ongetwijfeld wilt vermijden tijdens drukke dagen. Daarom voorziet X-Nutri VITAMIN D3 LIQUID u de vitamine D3 die u dagelijks nodig heeft. Onze vitamine D3 hebben we ook in een variant met vitamine K1 en E. Door de formules wisselend te gebruiken, ervaart u een optimale opname. 

Daarnaast is een multivitaminen kuur een supplement dat zeker kan helpen om het energieniveau van het lichaam op te krikken. Deze kuur zorgt ervoor dat u uw immuunsysteem een boost geeft en uw lichaam preventief ondersteunt tegen ziektes. We raden aan om zo'n kuur een 2 keer per jaar te gebruiken. Belangrijk is wel dat u de vitaminen in de ochtend of middag gebruikt aangezien vitaminen in het algemeen energie geven. Gaat u dit 's avonds gebruiken dan kan u problemen ondervinden met uw slaap.

Vrouwen, harde werkers en sporters hebben snel tekort aan verschillende B-vitamines. Hierdoor kan ook vermoeidheid naar bovenkomen in het lichaam. Daarom kan u ook preventief de X-Nutri B-complex gebruiken. Door 1 capsule per dag in te nemen zorgt u ervoor dat uw B-vitamines stabiel blijven. Overbrug zo de wintermaanden zonder tekorten.

Wilt u meer weten of advies op maat verkrijgen? Onze collega’s geven u graag nog heel wat praktijktips. Kom langs in onze winkels en de voedingscoaches helpen u met veel plezier verder. 

Merkt u zelf dat u meer en meer hinder ondervindt in uw dagelijkse leven en bezigheden door uw winterdip? Dan geven we het advies om naar de huisarts te gaan met uw klachten. 

Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en jonge kinderen. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.