Terug naar overzicht

Verminder de suikeropname in uw leven

Foto met titel nieuwsbericht-12

Heeft u al eens nagedacht over de gemiddelde hoeveelheid suiker die u op dagelijkse basis opneemt? Dan bent u vast ook geschrokken hiervan. Of misschien bent u niet echt op de hoogte van hoeveel suikers alle producten bevatten. In dat geval zeggen wij: tijd voor verandering! Met dit artikel willen we u bewust maken in welke voedingsmiddelen en drank er allemaal suiker (verstopt) zit en hoe u op een eenvoudige manier de opname van suikers kan verminderen in uw dagelijkse routines. 

Onbewuste suikerinname

Anno 2024 is de kans heel groot dat ook u onbewust meer suiker eet dan u denkt. Mede daardoor kan u last hebben van een echte verslaving zonder dat u zich hiervan bewust bent. 
Denk maar aan een fris en gezond ogend fruitsapje met toegevoegde suikers, een onschuldig klontje suiker in uw dagelijkse kopjes koffie of thee, een 0% yoghurtje, dat lepeltje saus om de maaltijd wat meer te doen afsmaken, enzovoort. Ja, zelfs in een kopje soep zitten tegenwoordig suikers! U vindt dit witte goedje dus echt overal in terug. Net daarom is het belangrijk om te weten hoe u suiker kan herkennen in producten. Bij het lezen van de verpakkingen, kan u naast de gewone term suiker ook best kijken naar de overige ingrediënten. Zo zijn bijvoorbeeld ook fructose, glucose, siroop, enzovoort suikers. 

Verminder de hoeveelheid suiker

Ook nu weer geldt: gun uzelf en uw lichaam tijd: van de ene op de andere dag stoppen met suikers is niet gemakkelijk. Tracht vervangingen te zoeken die een goed verzadigd gevoel geven. Zo kunnen bijvoorbeeld slechts enkele van onze gummietjes zorgen voor een vol gevoel en het idee dat u toch wat kan snoepen. Zit u niet in het proteïnedieet dan kan u gebruiken maken van noten tussendoor maar overdrijf hier zeker niet in en gebruik deze best niet meer na de hoofdmaaltijd. Met de tijd wordt het verlangen naar suiker minder en gaat u merken dat u niet altijd meer de behoefte heeft om suikerrijke snacks te eten. Bij ons vindt u een tal van tussendoortjes terug waarbij de voedingswaarden laag in suikers zitten.

Tips om te minderen in suiker

  • Als u naar de winkel gaat leest u best de voedingsetiketten. De volgorde van de ingrediënten is namelijk belangrijk. Als suiker als laatste staat weet u dat dit het ingrediënt is dat het minste in het product aanwezig is maar staat suiker meer naar boven dan weet u dat er meer in het product aanwezig is.
  • Probeer zoveel mogelijk vers klaar te maken. Meestal als u iets klaar gemaakt kan kopen zijn hier suikers aan toegevoegd om de levensduur van het product te verlengen.  
  • Doe geen suiker in uw koffie of thee. Indien u echt niet zonder zoetstof uw koffie wilt drinken, maak dan gebruik van onze Sukrin sticks. Deze hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel wat gezonder is. Ze zijn zelfs geschikt voor mensen met diabetes.
  • Wilt u graag een stuk chocolade eten? Probeer dan een pure chocolade te eten met bijvoorbeeld 86% puur. Dit is veel gezonder dan een melkchocolade, witte chocolade, of een pure chocolade met extra zout of karamel aan toegevoegd.
  • Vermijd frisdranken maar ook fruitsap of zoete dranken waaraan suiker toegevoegd is.
  • Opgelet ook in alcohol vindt u vaak veel suikers terug. Beperk de inname daarom. 
  • Moet u langs de supermarkt? Doe dit dan nooit met honger! Het is een klassieker die u vast al vaker gehoord zal hebben maar toch is het waar. Heeft u in de winkel honger zal u altijd meer meenemen dan nodig is en vaak van de ongezondere dingen. Supermarkten zijn zo ingericht dat op dit gevoel ingespeeld wordt. 

Bij Proti Balance kan u terecht voor gezonde vervangingen maar ook voor een proteïnedieet op maat samengesteld. Wilt u toch enkele kilo's verliezen bent u altijd welkom in onze winkels. Wij houden tijdens het dieet rekening met uw gezinssituatie, mogelijkheden op uw werkplaats, enzovoort. Zo kan u zonder zorgen met onze professionele begeleiding op dieet.

Wilt u meer weten of advies op maat verkrijgen? Onze collega’s geven u graag nog heel wat praktijktips. Kom langs in onze winkels en de voedingscoaches helpen u met veel plezier verder. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.