Terug naar overzicht

Vitamine D onmisbaar in deze tijden!

Artikel Vitamine D

Regen en weinig zon, dit was ons weer de laatste maanden hier in België. Maar we vergeten één ding: zonder zon geen vitamine D! Ook u hebt ongetwijfeld nood aan extra Vitamine D. Iedereen associeert deze met de zon, maar daar haalt u jammer genoeg niet voldoende van op natuurlijke wijze. Lees hier welke functie Vitamine D heeft in ons lichaam en wat het precies is. We delen ook een sterk protocol dat u kan helpen een goede weerstand te bezorgen.

Opname van Vitamine D

Vitamine D kunt u op 2 manieren in uw lichaam krijgen. Zo maken we het in ons lichaam zelf aan door de zon of nemen we de vitamine op vanuit onze voeding of suppletie. Maar in België schijnt die mooie zon helaas niet zo veel als we zouden willen en nodig hebben. En zelfs op zonnige dagen zijn we meestal niet lang genoeg buiten om alles zo goed mogelijk op te nemen. Daardoor hebben Belgen sneller kans op een tekort aan vitamine D in het lichaam.

Functie van Vitamine D

U vraagt zich waarschijnlijk af wat vitamine D dan precies doet in ons lichaam? Vitamine D heeft verschillende functies. Het heeft bijvoorbeeld een grote invloed op de spierfunctie. Ook zorgt deze vitamine in combinatie met calcium voor sterkere botten. (Calcium vindt u terug in onze X-Nutri producten Minerals en Rode Rijst & Minerals). Vitamine D heeft ook invloed op uw weerstand. Als laatste tonen onderzoeken aan dat deze krachtige vitamine ervoor zorgt dat bepaalde kankers minder snel ontwikkelen in het lichaam.

Symptomen herkennen?

Vitamine D-tekorten worden vooral opgemerkt door de volgende symptomen:

  • spierkrampen of zwakkere spieren
  • minder goede weerstand
  • botverlies
  • vermoeidheid of tekort aan energie
  • lusteloosheid

Belangrijk dus dat u uw vitamine D-gehalte opvolgt, anders kunt u kampen met een minder goede weerstand, spierkrampen of botverlies en dat wilt u natuurlijk niet.

Het vitamine D-gehalte kan men terugvinden in de bloedwaarden. Twijfelt u na het lezen van dit artikel en denkt u dat u mogelijk een tekort aan vitamine D heeft? Dan raden we aan om een huisarts te contacteren om een bloedanalyse te laten uitvoeren. De X-Nutri Vitamine D3 Liquid of X-Nutri Vitamine D3 K1 E zijn onze beste formules om uw tekort aan te vullen of om het vitamine D-gehalte in uw lichaam op peil te houden.

Tekorten aan vitaminen in het algemeen zorgen ervoor dat u als sporter minder presteert dan voor deze tekorten in uw lichaam aanwezig waren. Dus zorg ervoor dat u de vitaminen in uw lichaam onderhoudt door bijvoorbeeld onze multivitaminen bij te nemen. Hieronder vindt u een protocol met onze multivitaminen verwerkt.

Gebruiksadvies

Het onderstaande gebruiksadvies zorgt voor een goede weerstand als u onderstaande hoeveelheden dagelijks neemt. Zeker nu er weer een corona piek onder de mensen aanwezig is.

  • X-Nutri Immune Defense: hiervan gebruikt u 2 x 1capsule per dag met water na een maaltijd. In het griepseizoen 2 x 2 capsules per dag.
  • X-Nutri Vitamine D3: hiervan gebruikt u 1 capsule van per dag met water na de maaltijd of X-Nutri Vitamine D3 K1 E 1x 1 capsule te gebruiken per dag met water na de maaltijd.
  • Concap Total Vits multivitaminen: gebruik 3 capsules per dag, deze inname gebeurt best tijdens of na een maaltijd en verspreid over 2 opnames. 
  • X-Nutri Omega 3 gebruik 2 capsules per dag, bij voorkeur bij een maaltijd.
  • Concap Forte kan u gebruiken 3 tot 6 capsules 30 minuten voor een training. Deze capsules kunnen zeker ook zonder sport gebruikt worden. De hoeveelheid kan je best als  zelf uittesten. Dit hangt van persoon tot persoon af en hangt samen met de mate van beweging. 

Door dit protocol te volgen, zult u merken dat uw weerstand een grote boost krijgt, uw energieniveau stijgt en een mentale boost kan hierbij niet ontbreken. Heeft u last van kwaaltjes, nu of tegen de herfst of winter aan? Goed nieuws, dit advies is ook goed tegen al deze zogenaamde winterkwalen. Begin zeker tijdig met het protocol om preventief te werken.

Advies op maat

Wilt u graag advies op maat verkrijgen in verband met uw supplementen? Of een verandering in uw voedingspatroon? Kom gerust langs in onze winkels te Brasschaat of Vorselaar. Wilt u graag via onze webshop bestellen en heeft u vragen over uw aankoop. Bel ons gerust even op of neem contact met ons op via dit contactformulier.

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Bron 1

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.