Terug naar overzicht

Waarom hebben wij magnesium nodig?

Proti Balance artikelen

Dat magnesium een mineraal is en dat ons lichaam het nodig heeft, wist u vast al. Maar weet u ook waarom precies? Magnesium is onmisbaar voor de vorming van botten en spieren, het goed functioneren van de spieren, de goede werking van een aantal enzymen en de energieproductie van de lichaamscellen.

Van magnesium kan u een tekort krijgen. Dit mineraal haalt u uit uw dagelijkse voeding, maar ook supplementen kan u als ondersteuning gebruiken om uw gehalte op peil te houden, zooals onze X-Nutri magnesium in fles van 500ml of de kleinere handig meeneembare Concap magnesium shots

Magnesium in het lichaam

Magnesium zorgt o.a. voor gezonde botten en tanden. Als het magnesiumgehalte goed zit, zal je minder last van stress reacties hebben, het zorgt voor een betere weerstand en het ondersteunt andere mineralen zoals calcium. 

Als je veel stress ervaart, gaat het lichaam als reactie alle magnesiumreserves die opgeslagen werden opgebruiken. Maar ook te veel magnesium is niet gezond, hier kan u diarree van krijgen. Op lange termijn kan dit schadelijk zijn voor het lichaam. Een goede balans is dus belangrijk. Leer daarom de symptomen herkennen.

Symptomen van een tekort

  • Spierkrampen
  • Vermoeidheid
  • Zwakkere spieren
  • Prikkelbaar zijn
  • Last van verstopping

Magnesium uit voeding

Er zijn heel wat groenten met een hoog magnesiumgehalte. In het proteïnedieet kan je in de strengste fase gebruik maken van onbeperkt gebruik van volgende groenten: spinazie, broccoli, andijvie. Wanneer u niet langer op dieet bent, kan u ook gebruik maken van verschillende noten. Denk maar aan hazelnoten, amandelnoten en walnoten. 

Soms neemt het lichaam magnesium uit voeding echter niet zo goed op. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat de darmen niet goed functioneren. Dan kan ondersteuning in de vorm van een supplement een groot hulpmiddel zijn om het magnesiumgehalte op peil te houden.

Magnesium als supplement

Magnesium bieden wij aan in vloeibare vorm in de X-Nutri magnesium fles of een Concap magnesium shot. Dit is gecombineerd met vitamine B6 om de opname van magnesium te verhogen. 

Gebruik van deze supplementen

Goed schudden voor gebruik. Een shot of dopje van de fles voor de maaltijd gebruiken. Sport u? Gebruik dan een shot of dopje voor of na de inspanning. 

Voedingssupplement, niet te gebruiken als vervanging van een gevarieerd eetpatroon. 
Dagelijkse dosis niet overschrijden zonder medisch advies.
Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht. Na opening op kamertemperatuur bewaren. 

Wil jij graag meer informatie of advies op maat? Kom dan gerust een keer langs in één van onze vestigingen. We verwelkomen je met plezier, ook als je geen dieet wenst te volgen! 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.