Terug naar overzicht

Waarom moet u water drinken?

Foto met titel nieuwsbericht

Dat water een noodzaak is voor een gezond lichaam, dat wist u vast al wel. Maar kent u daarvan ook de reden? Ons lichaam is hoofdzakelijk uit vocht opgebouwd en net daarom is het belangrijk om dagdagelijks uw vochtbalans goed aan te vullen. 

Gelukkig hoeft dat niet altijd op een saaie manier! 

Wij delen leuke tips, functies en weetjes over water in dit artikel.

Functies van water

Water heeft verschillende functies in ons lichaam. Het zorgt ervoor dat heel ons lichaam en zo ook onze huid gehydrateerd blijft. Zowel in kraanwater als flessenwater vindt u mineralen terug. Deze mineralen zijn gezond en hebben naast het water zelf ook functies in ons lichaam. Want naast hydratatie, zorgt water er ook voor dat we onze voeding goed kunnen verteren en we een gezonde lichaamstemperatuur kunnen behouden.  Ook is het door de opname van water dat we de hoeveelheid bloed in het lichaam op een goed niveau kunnen houden. 

Aangeraden is om 2 tot 2,5 liter water per dag drinken, afhankelijk van de mate van beweging en de omgevingsfactoren zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Drinkt u te weinig, dan zal u sneller vocht vasthouden in het lichaam. Dat komt omdat het lichaam dan in een soort overlevingsmodus gaat door een te lage toevoer. Op die manier blijven afvalstoffen ook langer in het lichaam, wat de gezondheid niet ten goede komt. 

Bij te weinig water drinken zal uw lichaam steeds meer uitdrogen en kan uw gezondheid erop achteruitgaan. Uw huid droogt uit, u transpireert niet meer, uw lichaam kan zijn temperatuur niet meer onder controle houden en hierdoor zal u snel echte ziektesymptomen ontwikkelen. Men kan zich zwak voelen, hoofdpijn krijgen, concentratieverlies krijgen, veel minder dorst krijgen en op termijn zelfs orgaanschade oplopen. 

Tips om water te drinken

  1. Bij koud weer kan u thee drinken of water op kamertemperatuur. Dit is aangenamer dan ijskoud water. In onze webshop vindt u een assortiment aan theesoorten die ook nog eens zuiverend werken. Neem zeker de tijd deze eens te bekijken. 
    Wist u dat ook bij warm weer water op kamertemperatuur u beter zal verkoelen dan ijskoud water? 
  2. U kan gebruik maken van onze X-Nutri vetverbrandende dranken. Deze mag u meetellen bij uw hoeveelheid water. Deze drankjes bevatten een vetverbrander én een heerlijke smaak en dat alles zonder koolhydraten of suikers! Water drinken hoeft dus zeker niet saai te zijn! Ontdek onze verschillende smaken in de winkels of bestel ze online via onze webshop.
  3. Meet af wat u drinkt, probeer te tellen hoeveel volle glazen, flesjes, ..., u heeft gedronken. Hierdoor krijgt u een overzicht van hoeveel u drinkt en zo kan u de hoeveelheid gemakkelijker opbouwen indien u te weinig drinkt.
  4. Probeer altijd een flesje of thermos mee te nemen wanneer u de deur uit gaat. Hierdoor zorgt u voor de mogelijkheid om de vochtbalans mooi gespreid aan te vullen. 

Wist u dat...

  • kraantjeswater en flessenwater even gezond is voor volwassenen?
  • zonder water u gemiddeld maar 3 dagen kan overleven?
  • op een lege maag u water binnen de 5 minuten opneemt in uw lichaam?

Komt u graag eens langs voor advies op maat of ons assortiment te bekijken? Dan bent u altijd van harte welkom in onze vestigingen.

Bron

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.