Terug naar overzicht

Waarom Q10 zo belangrijk is!

Q10

 Co-enzym Q10 is voor velen nog onbekend (en dus ook onbemind), ondanks het ook in uw lichaam aanwezig is. Het is namelijk een molecule die zich in al uw celmembranen bevindt. Q10 heeft een grote invloed op onze energieproductie, maar daarnaast zorgt het voor nog tal van voordelen op andere vlakken in het menselijk lichaam. Diverse onderzoeken wijzen erop dat het bepaalde aandoeningen kan voorkomen of behandelen. Ontdek in dit artikel meer over het co-enzym Q10.

Wat is Q10?

Co-enzym Q10 is een in vet oplosbare, vitamine-achtige antioxidant die in alle celmembranen van ons lichaam voorkomt. De natuurlijke productie van Q10 in het lichaam neemt echter af vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar. Naast lichaamseigen productie kunnen we het co-enzym ook uit voeding halen, zoals vlees, vis, groenten en noten. Supplementen, zoals onze X-Nutri Co-enzym Q10, kunnen helpen om de niveaus op peil te houden.

De voordelen van Q10

Q10 kan de productie van antioxidanten verhogen en de oxidatieve stress bij mensen met hypertensie verminderen. Het verbetert de bloeddoorstroming en beschermt de bloedvaten door het behoud van stikstofoxide. Dit kan de veroudering van de huid tegengaan en de hartspier versterken, wat bijdraagt aan een betere energieproductie en een hogere levenskwaliteit, vooral op latere leeftijd.

Indicaties voor Q10-supplementatie

Onderzoek suggereert dat Q10-supplementen kunnen helpen bij de behandeling van of verlichting kan geven bij:

  • Migraine
  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes
  • Vermoeidheid
  • Kanker

Q10, gecombineerd met selenium, kan het risico op sterfte door hart- en vaatziekten verminderen bij oudere patiënten en patiënten met diabetes. Hoewel er enige tegenstrijdige gegevens zijn over de rol van Q10 bij de behandeling van hoge bloeddruk, kan het helpen bij depressiesymptomen bij bipolaire stoornissen en bij het verbeteren van bloedglucose- en insulinespiegels bij patiënten met polycysteus ovariumsyndroom.

Tekort aan Q10

Een tekort aan Q10 komt niet vaak voor omdat het ook via voeding kan worden opgenomen. Intensief sporten, stress, ongezonde voeding of onvoldoende eten kunnen echter leiden tot een tekort. Symptomen van een tekort kunnen onder andere spierpijn, hoofdpijn en vermoeidheid zijn.
Gebruik Q10 preventief om uw energieniveau te verhogen en uw hart- en vaatgezondheid te ondersteunen.

Supplement

X-Nutri Co-enzym Q10 is goedgekeurd door de overheid en daarom veilig te gebruiken. De aanbevolen dagelijkse dosis is één capsule per dag. Als u twijfelt of u een tekort heeft of dit supplement in combinatie met uw andere supplementen of medicatie gebruikt mag worden, neem dan contact op met uw huisarts.

De aanbevolen dosis van 1 capsules per dag niet overschrijden zonder medisch advies.
Droog en koel bewaren buiten bereik van jonge kinderen en buiten bereik van direct zonlicht.
Voedingssupplementen vervangen geen gezonde en gevarieerde voeding noch een gezonde levensstijl.

Bron 1

Bron 2

Bron 3

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.