Terug naar overzicht

Wat doet alcohol met uw lichaam?

Proti Balance artikelen (10)

Doet u ook mee aan Dry January? Dry January is een maand lang geen alcohol drinken. Het is ontstaan om mensen bewuster te maken over  de effecten van alcohol op het lichaam. De meeste mensen merken al snel de voordelen na het stoppen van hun alcoholgebruik op. Wij leggen u graag uit wat uw lichaam merkt na het stoppen van alcoholgebruik.

Voordelen van een leven zonder alcohol

De Universiteit van Sussex heeft met een aantal onderzoekers een studie gedaan tijdens de Dry January in 2018. Er deden 800 deelnemers mee die gedurende 6 maanden werden onderzocht. Er kwamen tijdens het onderzoek veel voordelen naar voren na het stoppen van alcoholgebruik. 

Hier vindt u een oplijsting van een aantal voordelen

  • meer energie
  • gewichtsverlies
  • verbeterde slaap
  • de huid die er beter uitziet

Mensen die meedoen aan Dry January krijgen ook meer het gevoel dat ze meer grip krijgen over hun alcoholgebruik. Ze leren dat alcohol vaak niet nodig is om plezier te hebben of te ontspannen. Een ander voordeel is dat het leven goedkoper is zonder al die glaasjes alcohol. Daarnaast is gewichtsverlies natuurlijk ook één van de vele voordelen. In alcoholische dranken zitten vaak veel calorieën verstopt die natuurlijk wegvallen wanneer men stopt met deze gewoonte. 


We kunnen concluderen dat het goed is om een keertje mee te doen met Dry January. Het zorgt voor een bewustwording van ons eigen alcoholverbruik. 

Alcohol is schadelijk

Alcohol is altijd schadelijk voor het lichaam. De lever breekt de alcohol in uw lichaam af maar dit gaat niet zo snel als dat de meeste mensen drinken. U belast uw lichaam daarom extra door alcohol te drinken. De lever blijft een orgaan en bij overmatig alcohol gebruik heeft men risico op aandoeningen aan de lever. Daarnaast kan men bij overmatig alcoholgebruik problemen ondervinden met de hersenen zoals het geheugen. Bovendien worden verschillende kankers gelinkt aan een  overmatig alcoholgebruik.

Alternatieven

Misschien bent  u net als vele mensen wel al op de hoogte van de negatieve effecten van alcohol op uw lichaam? Toch wordt er vaak wel nog steeds veel alcohol gedronken op  feestjes, op restaurant, … omdat het veelal als een sociale verplichting voelt. Gelukkig zijn er dus initiatieven zoals Dry January. 

Om u te helpen om volgende keer nee te zeggen als u nog eens een glaasje cava of een biertje aangeboden krijgt,  stellen wij graag een paar alternatieven voor. Tegenwoordig zijn er veel alternatieven te vinden die alcoholvrij op de markt worden verkocht denk maar aan alcoholvrij bier of mocktails. Wilt u toch eens iets anders drinken dat niet schadelijk is voor de lever? Kies dan voor onze Aspire drankjes. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken: Mango-Lemon, Cranberry en Framboos. Ze bevatten een lichte bubbel en hebben een mooie kleur die  mooi presenteert  in een glaasje.

Heeft u graag advies op maat? Kom een keertje langs in onze winkels.
Voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding, noch een gezonde levensstijl. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Op een droge en koele plaats bewaren.

Bron

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.