Terug naar overzicht

Wat zeggen vet-, vocht- en spiermassa over ons?

Foto met titel nieuwsbericht (6)

Als u bij ons op begeleiding komt, krijgt u een uitgebreide analyse over de samenstelling van uw lichaam via onze professionele weegschaal. Deze analyse geeft een beter beeld dan enkel en alleen een BMI. Bij onze weging houden we rekening met gewicht, geslacht, lengte en leeftijd. Wij leggen u graag uit wat wij allemaal meten tijdens onze wegingen en hoe de begeleiding op maat eruit ziet.

Analyse via de weegschaal

Op onze weegschaal kunnen wij meer zien dan op een gewone weegschaal. Onze weegschaal werkt met kleine stroompjes die door het hele lichaam gestuurd worden. Daarom is het belangrijk om mooi recht op de weegschaal te staan en de armen te strekken. Zo krijgen we het beste resultaat.

Ons lichaam bestaat het meeste uit vocht, vet en spieren. We kijken altijd naar referentiepunten: bij een vrouw zou het vochtpercentage tussen 45- 60% moeten schommelen om gezond te zijn. Ligt dit niet tussen deze waardes dan wilt dit zeggen dat uw vetpercentage te hoog is op dat moment. Daarnaast zou het vetpercentage onder de 40 jaar moeten schommelen tussen 18%-33%. Hoe ouder u wordt, hoe hoger de percentages liggen. Bij mannen liggen deze referenties nog anders, want een man heeft ook een andere lichaamsbouw dan vrouwen. Bij een man moet het vochtpercentage schommelen tussen 50 en 65%. En onder de 40 jaar zou het vetpercentage tussen 7 en 20% moeten schommelen. 

Maar naast deze 3 hebben we nog andere factoren zoals ons viscerale vet. Dit is vet dat niet zichtbaar is met het blote oog en gemeten wordt via onze weegschaal. Heel belangrijk: boven de 13 punten hebt u een hoger risico op hart- en vaatziekten.

Ook is het heel belangrijk dat onze droge massa (onze spieren) hetzelfde gewicht behoudt tijdens het proteïnedieet. Door de spieren goed te behouden, gaat u er voor zorgen dat u na het proteïnedieet uw gewicht stabiel kan behouden. 

Voor vocht en vet worden referentie eenheden opgedeeld op leeftijd. Ieder lichaam is anders, daarom dat we tijdens de begeleidingen ook kunnen opvolgen hoe het proces verloopt. Merken we dat het lichaam moeite heeft met vocht of vet te verliezen, dan kunnen we hulpmiddelen inschakelen zoals een drainer of de X-Nutri A.C. capsules die de vetverbranding op een natuurlijke manier een boost kunnen geven.

Begeleiding op maat

De begeleiding is bij ons gratis als u tijdens het Proteïnedieet producten aankoopt voor minimum 30 euro. Wilt u graag los van aankopen op onze weegschaal staan, dan koopt u een begeleiding van 30 euro aan bij ons. De begeleiding is na het volledige dieet gratis voor onze klanten die zijn afgebouwd en hun doel hebben bereikt. 

Wilt u graag starten met een proteïnedieet, dan bent u altijd welkom in onze filialen. De begeleiding gebeurt op maat en we sturen als voedingscoach bij waar nodig. Er zijn verschillende fasen binnen het proteïnedieet en wij bekijken samen met u wat mogelijk is in uw levensstijl. We kijken naar wat uw voedingspatroon nu is en wat we kunnen aanpassen om tot mooie resultaten te komen. We doen samen met u boodschappen in onze winkel en zoeken mee uit welke smaken u lekker vindt. Ook krijgt u advies op ons supplementen aanbod, want onze X-Nutri Minerals en onze Concap multivitaminen zijn heel belangrijk tijdens het proteïnedieet.

Na het dieet is het de bedoeling dat u een gezond voedingspatroon heeft opgebouwd. Veel klanten vertellen ons zo dat sinds ze zijn afgebouwd, ze geen of veel minder aardappelen en pasta eten bv. 

Wilt u graag nog meer weten over ons proteïnedieet? Kom zeker eens langs en wij helpen u graag verder!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.